Βατούτιν: «Το αποτέλεσμα της σεζόν θα κρίνει την παραμονή του Ιτούδη»

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν εκθείασε τον Δημήτρη Ιτούδη, χαρακτηρίζοντας «υψηλού επιπέδου» τις ικανότητες του Έλληνα προπονητή σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο "Ria Novosti".

Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής αρκούδας αποκάλυψε ωστόσο ότι η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία μετά την ολοκλήρωση του τριετούς συμβολαίου του, θα κριθεί από το αποτέλεσμα της φετινής σεζόν.

Ο Βατούτιν αναφέρθηκε και στην κόντρα της Euroleague
με τη FIBA, εκφράζοντας την άποψη πως «μόνο με ένα θαύμα θα τα βρουν EuroLeague και FIBA στο προσεχές μέλλον».

Σχετικά με τον Έλληνα προπονητή της ΤΣΣΚΑ, ο Βατούτιν σχολίασε: «Ποτέ δεν κατάλαβα τους όρους "πίστωση" και "εμπιστοσύνη". Ο Ιτούδης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και αυτός είναι ο τρίτος του χρόνος. Η ομάδα σέβεται το συμβόλαιο. Εγώ και ο Δημήτρης θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις υψηλού επιπέδου ικανότητες του Δημήτρη, ειδάλλως δεν θα εργαζόταν στην ΤΣΣΚΑ. Πράγματι, το επόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του και σίγουρα το αποτέλεσμα της φετινής σεζόν θα επηρεάσει και την απόφαση της ομάδας για την ανανέωσή του. Αλλά, θα πρέπει να γίνει κάτι... εξωπραγματικό για να λυθεί το συμβόλαιο του Ιτούδη κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Εν συνεχεία, ο Αντρέι Βατούτιν απάντησε για τις σχέσεις της EuroLeague με τη FIBA: «Οι ομάδες της EuroLeague προσπαθούν να έχουν μία σχέση ενωτική με τη FIBA, ειδικά για το θέμα των προκριματικών. Πέρυσι, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα γιατί ήμασταν η ομάδα της EuroLeague που έδωσε τους περισσότερους παίκτες στα παράθυρα. Όταν παίκτες και ομάδες δεν έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουν, τότε έχεις πρόβλημα. Όμως, μόνο με θαύμα θα τα βρουν EuroLeague και FIBA στο προσεχές μέλλον».
Keywords
Τυχαία Θέματα