Μάθαμε πως λειτουργούν τα motion controls στο Pokemon Let's Go

Ιδιαιτερότητα στο handheld mode.

Σε αντίθεση με παλαιότερες αναφορές, τα motion controls δεν θα είναι απαίτούμενα για να πιάσουμε Pokemon στο Pokemon: Let's Go ενώ παίζουμε σε φορητή μορφή.

Η Nintendo δήλωσε στο IGN:

"Τα Pokémon: Let’s Go, Pikachu! and Let’s Go, Eevee! δεν απαιτούν από τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν motion controls ή φυσικές

κινήσεις στο Handheld Mode. Αντιθέτως, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον μοχλό στο αριστερό Joy-Con για να σημαδέψουν και πατώντας το Α να ρίξουν την Poke Ball. Η προσομοιωμένη κίνηση σχετισμένη με τα Joy-Con ή την Poke Ball Plus έχουν σκοπό να βελτιώσουν την εμπειρία, αλλά δεν απαιτούνται για να παιχτούν τα παιχνίδια."

Αντιπρόσωπος της The Pokemon Company επιβεβαίωσε στο IGN πως "δεν υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση των motion controls", αλλά αυτό "δεν επηρεάζει την ικανότητα των παικτών να χρησιμοποιούν τα κουμπιά και τους μοχλούς για παίξουν το παιχνίδι σε φορητή μορφή".

Η προσομοιωμένη κίνηση σχετισμένη με τα Joy-Con ή την Poke Ball Plus έχουν σκοπό να βελτιώσουν την εμπειρία, αλλά δεν απαιτούνται για να παιχτούν τα παιχνίδια.

Σε βίντεο που προβλήθηκε στο IGN ο παίκτης έπαιζε το Let's Go Eevee! σε Haldheld mode και έπιασε αρκετά Pokemon χωρίς motion controls και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό, βέβαια, το κατάφερε με το να ακουμπάει τη συσκευή σε ένα τραπέζι με τα Joy-Cons ενωμένα. Έτσι με τη χρήση των κουμπιών, όπως αναφέρει και η Nintendo, έπιασε τα Pokemon.

Αβέβαιο όμως είναι αν ο χειρισμός κίνησης θα παίρνει αυτόματα τον έλεγχο σε περίπτωση που το Switch κινηθεί έστω και λίγο. Σε άλλη αναφορά έχει ξεκαθαριστεί πως σε φορητή μορφή θα πρέπει να σημαδέψουμε την κονσόλα ώστε να κεντράρει στο Pokemon στην οθόνη. Αυτό δε συμβαίνει στο demo που είδαμε, μιας και ο στόχος ήταν ήδη κεντραρισμένος στην οθόνη της σταθερής -πάνω στο τραπέζι- κονσόλας.

Παράλληλα, στο ίδιο βίντεο, τα Pokemon στην οθόνη ήταν στατικά, και με σωστό χρονισμό ο παίκτης κατάφερε "Good" ή "Great" βολές της Poke Ball. Δεν υπήρξε επιβεβαίωση αν τα Pokemon θα μπορούν να αποφύγουν επιθέσεις και βολές, ή αν πατώντας το Α σε λειτουργία βάσης η Poke Ball θα εκτοξεύεται κανονικά.

Το IGN ρώτησε τους εκπροσώπους της The Pokemon Company αν η κίνηση της κάμερας θα είναι απαραίτητη, εφόσον τα Pokemon είναι στο κέντρο του 'στόχου' της Poke Ball, ας πούμε, στην αρχή κάθε μάχης. Πράγμα που φέρνει στο προσκήνιο την ερώτηση: γιατί δε μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα motion controls αν πρόκειται να μπερδεύονται με τις κινήσεις των joysticks στην περίπτωση που το σύστημα κινηθεί; Περιμένουμε εκτενέστερη ενημέρωση από την εταιρία, ώστε να αποσαφηνιστούν αυτά τα σημεία.

Για την ώρα φαίνεται πως τα motion controls μάλλον θα κάνουν τα δικά τους αν η συσκευή δεν είναι σταθερή σε κάποια επιφάνεια. Εκτός αν μπει επιλογή απενεργοποίησης τους.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Πάνος είναι συντάκτης του IGN Greece, ζυθοποιός και φανατικός της λογοτεχνίας τρόμου. Βρείτε τον στο Facebook ή στην τοπική σας pub.IGN Greece Retimed - Nintendo Switch Launch Trailer The Conjuring House - Launch Trailer Arena of Valor - Nintendo Switch Launch Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα