Βασιλιάς του box office στέφθηκε ο Godzilla

Λίγα μέτρα πίσω του ο Aladdin με το μαγικό χαλί!

Την πρώτη θέση του box office κατέκτησε το "Godzilla: King of Monsters", αν και τα έσοδά του δεν ήταν τόσο υψηλά όσο οι αρχικές εκτιμήσεις του στούντιο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το boxofficemojo, παρά την εκτίμηση της Warner Bros. για

άνοιγμα ύψους $50-$55 εκ., το "Godzilla: King of Monsters" εισέπραξε μόλις $49 εκ. στο box office των ΗΠΑ. Στον υπόλοιπο κόσμο, η ταινία απέφερε $130 εκ. και έτσι τα παγκόσμια κέρδη της ανέρχονται στα $179 εκ..

Η live-action κινηματογραφική μεταφορά του "Aladdin", μπορεί να είδε μια πτώση ύψους -53,7%, αλλά η Disney κέρδισε άλλα $42,3 εκ. από τους κινηματογράφους των ΗΠΑ και άλλα $78,3 εκ. από τους κινηματογράφους του υπόλοιπου κόσμου, και έτσι τα συνολικά της έσοδα ανέρχονται στα $446 εκ.

Νέα εισαγωγή, για την εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν η βιογραφική ταινία για τον Elton John, "Rocketman". Η ταινία της Paramount έκανε άνοιγμα ύψους $25 εκ. λίγο πιο πάνω από τις εκτιμήσεις του στούντιο για $18-$20 εκ.. Στον υπόλοιπο κόσμο η ταινία συγκέντρωσε $19,2 εκ. και έτσι τα παγκόσμια έσοδά της είναι $31,2 εκ..

Τελευταία νέα εισαγωγή της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν το "Ma". Το θρίλερ των Universal και Blumhouse απέφερε $18,2 εκ. από τους κινηματογράφους των ΗΠΑ και $2,8 εκ. από τους κινηματογράφους του υπόλοιπου κόσμου. Συνολικά συγκέντρωσε $21,1 εκ., ενώ ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν μόλις $5 εκ..

Παρακάτω ακολουθεί το Top 10 του boxoffice των ΗΠΑ:

Godzilla: King of Monsters - $49 εκ.Αladdin - $42,3 εκ.Rocketman - $25 εκ.Ma - $18,2 εκ.John Wick: Chapter 3 - Parabellum - $11,1 εκ.Avengers: Endgame - $7,8 εκ.Detective Pikachu - $6,7 εκ.Booksmart $3,3 εκ.Brightburn $2,3 εκ.The Hustle $1,3 εκ.

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στον κινηματογραφικό μας οδηγό για τον Ιούνιο και να μας πείτε στα σχόλια σε ποιες αίθουσες θα κρυφτείτε από τον ήλιο. Μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεώτερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.

IGN GreeceΠρώτο στις προτιμήσεις του κοινού το τρομακτικό "Curse of La Llorona"Για την πρωτιά του box office θα παλέψουν οι Avengers και ο Lion KingShazam!: Ο πιο δυνατός άνθρωπος της Γης παραμένει στην 1η θέση του box office

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα