Βαλένθια-Παναθηναϊκός: Η "ακτινογραφία" του Πρέπελιτς (vid)

Βαλένθια-Παναθηναϊκός: Η "ακτινογραφία" του Πρέπελιτς (vid)osinteliΤρί, 11/17/2020 - 15:33

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται επί ισπανικού εδάφους για να αντιμετωπίσει απόψε στις 22:00 την Βαλένθια και η Δώρα Παντέλη αναλύει το βαρύ...πυροβολικό των νυχτερίδων, Κλέμεν Πρέπελιτς.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε

ο δεινός σουτέρ που ακούει στο όνομα Κλέμεν Πρέπελιτς μαζί με τον γνωστό πλέον στο ελληνικό κοινό, Άαρον  Χάρισον του Ολυμπιακού, τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα από πολλές ομάδες της Euroleague, αφού αμφότεροι έβγαλαν….μάτια με τις επιδόσεις τους στο Eurocup και κυρίως την ικανότητά τους στο  γρήγορο και αξιόπιστο σουτ.

Ο 28χρονος Σλοβένος σούτινγκ γκαρντ, Πρέπελιτς, τον οποίο ήθελε και η Φενέρμπαχτσε ώστε να ενισχύσει την περιφερικά της και να αυξήσει τα ποσοστά της στα σουτ 3 πόντων, αποφάσισε να συνεχίσει στην Βαλένθια στην οποία αποτελεί πλέον και τον βασικό σουτέρ…και όχι μόνο!

Ο Πρέπελιτς  για 2 σεζόν, 2017/19-2019/20 ήταν ο καλύτερος σε σουτ 3 πόντων και δίποντα, αλλά και ασίστ στο Eurocup. Mε 17 πόντους μ.ό. (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος), 2.3 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ κατά μέσο όρο παίζοντας 25:40 ανά αγώνα ο Πρέπελιτς έδειξε ότι έχει ένα πολυδιάστατο ταλέντο που δεν περιορίζεται μόνο στο σουτ.

Φέτος μέχρι στιγμής σε 7 αγώνες έχει μ.ό. 10.1 πόντους με 60% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα ενώ μοιράζει σχεδόν 4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο μαρκάρισμά του, αφού έχει την ικανότητα να εκτελεί πολύ γρήγορα, τόσο από την γραμμή των 3 πόντων, όσο και από μέση απόσταση, ειδικά μετά από σκριν. Πολλά συστήματα είναι κομμένα και ραμμένα πάνω του ώστε να απειλήσει το καλάθι αλλά και για να «φορτώσει» με φάουλ τους αντιπάλους που τον κυνηγάνε κυριολεκτικά πίσω από κάθε σκρίν για να μην πάρει την μπάλα.

Ένα επιπρόσθετο κομμάτι που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός απόψε είναι ότι παρότι πρόκειται για δεινό σουτέρ ξέρει πολύ καλά πότε και πώς να πασάρει. Για αυτό η ομαδική λειτουργία στην άμυνα, κυρίως μετά τα σκρίν θα πρέπει να είναι άρτιά συγχρονισμένη ώστε να αποφευχθούν τυχόν πάσες μετά από σκριν σε ελευθέρα κοψίματα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές από τις καλύτερες φάσεις του Κλέμεν από την προηγούμενη αγωνιστική :

http://novasports-forthnet.secure.footprint.net/VO_PREPELIC_161120.mp4184184617/11/2020 14:03Βαλένθια-Παναθηναϊκός: Η ακτινογραφία του Πρέπελιτς

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Valencia - Μπάσκετ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Off Off dpanteli Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Valencia ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται επί ισπανικού εδάφους για να αντιμετωπίσει απόψε στις 22:00 την Βαλένθια και η Δώρα Παντέλη αναλύει το βαρύ...πυροβολικό των νυχτερίδων, Κλέμεν Πρέπελιτς. Article publish on Τρί, 11/17/2020 - 15:33 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα