Τζούριτσιτς: Το «ερυθρόλευκο» παρελθόν

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Φίλιπ Τζούριτσιτς βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο 31χρονος Σέρβος αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη καλοκαιρινή μεταγραφική κίνηση του Τριφυλλιού, όντας ο «εκλεκτός» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη μεσοεπιθετική γραμμή, μιας και μπορεί να προσφέρει σχεδόν σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά.

Έτσι, όλα δείχνουν πως απομένουν μόνο τα τυπικά για τον άνθρωπο που στην αρχή της καριέρας του πέρασε και από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Το 2007 σε ηλικία 15 χρόνων ο τότε φέρελπις άσος αποχώρησε από τον Ερυθρό Αστέρα για τους Πειραιώτες, χωρίς όμως να καταφέρει να αγωνιστεί επαγγελματικά με τον σύλλογο!

Έπαιξε για την U-19 στο «Viareggio Cup», ένα τουρνουά που τον βρήκε απέναντι στις αντίστοιχες ομάδες των Ίντερ, Πιατσέντζα και Ρετζίνα.

Σε εκείνα τα παιχνίδια ο Τζούριτσιτς ήταν βασικός και αναντικατάστατος, χωρίς όμως να έχει γκολ ή ασίστ. Η θητεία του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού δεν κράτησε πολύ, μιας και το καλοκαίρι του 2008 αποχώρησε για την Ραντνίκι Ομπρένοβατς, πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στην Ολλανδία και την Χέρενφεϊν…

«Ήμουν 15 ετών και ο Ερυθρός Αστέρας, η πρώτη μου ομάδα, μου είπε πως δεν θα έπαιρνα συμβόλαιο. Ήμουν ακόμα αρχηγός της ομάδας και μου είπαν πως δεν με υπολόγιζαν. Είχα την ευκαιρία να πάω στον Ολυμπιακό. Έκλεισα εκεί και υπέγραψα.

Δυστυχώς δεν γινόταν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή επειδή ήμουν ανήλικος και έπρεπε να πληρώ δεδομένες προϋποθέσεις, όπως το να έχουν δουλειά οι γονείς μου στην Ελλάδα. Έτσι έφυγα αρκετά γρήγορα. Παρόλα αυτά έχω καλές αναμνήσεις από εκεί.

Θα έλεγα πως έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Πολύ καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Σέρβος για το πέρασμά του από τους Ερυθρόλευκους.

Πλέον είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του «αιώνιου» αντιπάλου του, του Παναθηναϊκού και να παίξει επαγγελματικά σε μία χώρα από την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα