Τζούντι Γκάρλαντ: Το λαμπερό αστέρι που κάηκε άγρια

Η Τζούντι Γκάρλαντ (Judy Garland, 10 Ιουνίου 1922 - 22 Ιουνίου 1969), έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου ως η Ντόροθι, στην κλασική ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ «Ο μάγος του Οζ» (1939). Ήταν μόλις 16 ετών, αλλά το ταλέντο, η λάμψη της και τα θρυλικά κόκκινα γοβάκια της έγραψαν ιστορία. Το τραγούδι Over the Rainbow

που ακούγεται στην ταινία, απέσπασε Όσκαρ και μέχρι τώρα θεωρείται από τα καλύτερα κινηματογραφικά τραγούδια όλων των εποχών.

Η πολυδιάστατη καριέρα της Τζούντι Γκάρλαντ, μητέρας της επίσης σταρ, Λάιζα Μινέλι, παρά τις ανατροπές, διήρκεσε 40 χρόνια, με μουσικούς και δραματικούς ρόλους στο θεατρικό σανίδι, στο σινεμά και σε συναυλίες. Τιμήθηκε με Όσκαρ Τζουβενίλ, Χρυσή Σφαίρα, Γκράμι και ειδικό βραβείο Τόνι.

Βραβεύθηκε για τον ρόλο της στο ριμέικ «Ένα Αστέρι Γεννιέται», ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του 1961 «Τα απόρρητα της Νυρεμβέργης», ενώ παραμένει η νεότερη νικήτρια (σε ηλικία 39 χρονών τότε) του Βραβείου Σέσιλ Ντε Μιλ για Ισόβιο Επίτευγμα στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Παρά τις επιτυχίες, η ζωή της είχε και μία σκοτεινή πλευρά. Η εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ την οδήγησε στον θάνατο, σε ηλικία 47 ετών.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα