Τυχερός βαθμός

Ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, ένας ακόμα βαθμός για τον Πανιώνιο που πλέον έχει “συγκάτοικο” στη βαθμολογία τον Αστέρα Τρίπολης. Το 1-1 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη ήταν ένα αποτέλεσμα καλό για τον Πανιώνιο, βάση της απόδοσης και της γενικότερης εικόνας του στον αγώνα. Αν κάποια ομάδα θα πρέπει να νιώθει αδικημένη από το αποτέλεσμα αυτή είναι ο Απόλλων, ο οποίος και περισσότερες ευκαιρίες είχε και καλύτερα διαβασμένος ήταν στον αγώνα.

Πεταμένο πρώτο ημίχρονο για τον Πανιώνιο, ο οποίος έδειξε εγκλωβισμένος και πλην της αιφνιδιαστικής φάσης του 3ου λεπτού με τον Κόρμπο ήταν εντελώς ακίνδυνος.
Η επιλογή του Μασούρα να παίξει στον άξονα δεν λειτούργησε όπως είχε σχεδιάσει ο Γρηγορίου. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά στα πόδια των “κυανέρυθρων”, αλλά και η μικρή κατοχή λόγω των χαμένων προσωπικών μονομαχιών δυσκόλευε το έργο τους.

Ο Λάμπρου και ο Σπιριντόνοβιτς, όπου και αν έπαιξαν δεν μπόρεσαν να προσφέρουν λύσεις. Το ίδιο και ο Μασούρας, ο οποίος με το φιλότιμο που τον διακατέχει πάλευε να προσφέρει ότι περισσότερο μπορεί για ν' αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού. Η επιλογή του Παπάζογλου μπροστά από τα δύο στόπερ και η τετράδα που βρισκόταν μπροστά του είχε μπλοκάρει για τα καλά όχι μόνο τον άξονα, αλλά και τις πλευρές των φιλοξενούμενων. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε ν' αντιδράσει στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τον βρήκε πίσω στο σκορ με 1-0.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου “έψαξε” τι φταίει. Ρίσκαρε υποχρεωτικά παίζοντας με 4-4-2 και δίδυμο τους Ντουρμισάι-Γεσίλ. Και πάλι όμως η μπάλα δεν έφτανε με αξιώσεις στους δύο επιθετικούς. Οι πτέρυγες επίσης δεν πρόσφεραν βοήθειες. Ο μαχητικός Σιώπης έπρεπε να “θυσιαστεί” αφού το 1-0 δεν άλλαζε. Άλλαζε όμως ο Γρηγορίου για ακόμα μία φορά το σύστημά του και με την είσοδο του Σαββίδη έπαιξε με ρόμβο το 4-4-2 ελπίζοντας ότι ο νεαρός μέσος θα μπορέσει να σπρώξει τη μπάλα στους επιθετικούς.

Η αλήθεια είναι πως με την είσοδο του Σαββίδη, ο Πανιώνιος άρχισε να κυκλοφορεί και να βγάζει καλύτερα τη μπάλα μπροστά, την ίδια ώρα που ο Παράσχος με το 3-6-1 θωράκιζε ακόμα περισσότερα τα μετόπισθεν. Το αυτογκολ του Τσόβιτς ή αν προτιμάτε το τυχερό γκολ από φάουλ του Μασούρα γλύτωσε τον Πανιώνιο από την ήττα. Αν και για να είμαι δίκαιος ο παίκτης που απέτρεψε την ήττα ήταν ο Κότνικ, με τον Σλοβάκο γκολκίπερ να είναι ο πολυτιμότερος των “κυανέρυθρων” λόγω των επεμβάσεων που είχε στο ματς και ειδικότερα στα σουτ του Κονέ.

Όπως και να 'χει, από εδώ και στο εξής, το κάθε ματς που θα ακολουθεί για τον Πανιώνιο θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Λίγο η κούραση, λίγο οι περιορισμένες επιλογές θα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο να παίξει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και φυσικά να φτάνει σε άνετες νίκες. Τασούλης και Μπραχίμι αποκτήθηκαν για να προσφέρουν λύσεις και ανάσες. Χρειάζονται όμως κι άλλες εναλλακτικές.
Keywords
Τυχαία Θέματα