Η ποιότητα, στα ζόρικα φαίνεται

Για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι πολύ σημαντικό να διαθέτει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Για τα δύσκολα... Για τις στιγμές που έχει απέναντί της έναν ικανό αντίπαλο, καλά στημένο, ο οποίος ξέρει ακριβώς τι ψάχνει μέσα στο γήπεδο. Όπως δηλαδή ο ΠΑΣ Γιάννινα του Πετράκη. Η ΑΕΚ απέδειξε (και) το βράδυ της Κυριακής ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να βγάλει αντίδραση όταν δείχνει να "στραβώνει" ένα ματς. Έχει τους παίκτες για να το κάνει, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Απέναντι στους Ηπειρώτες
τη λύση έδωσε το πρώην δίδυμο της Λας Πάλμας, το οποίο (ευτυχώς για την Ένωση και τον κόσμο της) μάλλον δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της ισπανικής ομάδας. Στην Ελλάδα όμως είναι ξεκάθαρο ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μάρκο Λιβάια και Σέρχιο Αραούχο "ξεκλείδωσαν" την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ και αποτέλεσαν τον κύριο λόγο για να πάρει η ΑΕΚ ένα ακόμα βαθμολογικό τρίποντο. Μαζί έχουν πετύχει συνολικά 13 γκολ στο πρωτάθλημα και αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι μπορούν να οδηγήσουν τους "κιτρινόμαυρους" στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Είναι αλήθεια πάντως ότι απέναντι στους Γιαννιώτες ο Δικέφαλος δεν είχε την απόδοση που θα περίμενε ο κόσμος της ομάδας. Εννοείται πως για να συμβεί αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Γιάννη Πετράκη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, εκτός απ' την θέση του ΠΑΣ στη βαθμολογία, η οποία αδικεί κατάφωρα τους Ηπειρώτες. Για την ΑΕΚ πέρασε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι στη μάχη για την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας και τίποτα περισσότερο. Όσο αντέχει να παραμένει τόσο ψηλά, τόσο θα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και κάποια στιγμή θα της δοθεί η ευκαιρία για να ξαναβρεθεί στην πρώτη θέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα