Τσιμίκας: «Παίζω για την Λίβερπουλ αλλά η Ελλάδα είναι πάνω από όλα, αγαπάω τον Ολυμπιακό»

Οι κυριότερες δηλώσεις του Κώστα Τσιμίκα σε αυτή την σπουδαία εκδήλωση:

«Το να το ζεις και να είσαι χαρούμενος είναι το παν. Εγώ ποτέ δεν ήμουν ψεύτικος. Ζω κάθε εμπειρία στο έπακρο και απολαμβάνω που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα με αυτούς τους συμπαίκτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε η προετοιμασία. Ήμουν μόνος σαν αριστερός μπακ και είχα θέση βασικού στα πρώτα φιλικά και στην προπόνηση. Εκεί έδειξα πράγματα στον κόσμο. Η αρχή μου έδωσε μεγάλη ώθηση και σίγουρα είναι πολύ κομβικό για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει και να δείχνει τι αξίζει. Και όλο αυτό με γεμίζει κίνητρο για να

γίνω βασικός στην Λίβερπουλ κάποια στιγμή.

Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για μένα. Είχα κολλήσει covid και είχα και δύο τραυματισμούς. Αλλά η στήριξη του κλαμπ πέρσι το καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντική για μένα. Είναι τρομερό να έχεις ένα κλαμπ που είναι από πίσω σου. Εγώ σαν χαρακτήρας δεν τα βάζω ποτέ κάτω, ήταν μια τεράστια πρόκληση. Νόμιζα ότι ποτέ δεν θα γίνει, έγινε και αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ. Κάθε μέρα δίνω τα πάντα για την θέση στην αρχική ενδεκάδα και είμαι χαρούμενος που λογίζομαι παίκτης αυτού του επιπέδου.

Πάντα θέλω να παίζω. Αν τα παιχνίδια είναι 40 και έχω παίξει τα 39 θέλω να παίξω και το 39ο. Η Λίβερπουλ ήταν όνειρο για μένα.

Εγώ και η PROSPORT τρέχουμε αρκετά project. H αγάπη του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Με στηρίζουν από Ινδονησία μέχρι Κίνα. Από όταν ήμουν στην Ελλάδα ο κόσμος μου έστελνε μηνύματα “Πάμε Κωστάρα” και μου έδιναν ώθηση να συνεχίζω.

Η Λίβερπουλ είναι ένα τεράστιο κλαμπ με δισεκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο και φυσικά έχει στην Ελλάδα ασχέτως ομάδας. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Επειδή με στήριξε και με πίστεψε από όταν ήμουν στις Σέρρες. Τώρα είμαι στη Λίβερπουλ και με χαροποιεί που βλέπω παιδάκια με διάφορες φανέλες είτε είναι Τσέλσι, Σίτι ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έρχονται για μια φωτογραφία.

Παίζω για την Λίβερπουλ αλλά παίζω και για την Ελλάδα. Η χώρα που είναι πάνω απ’ όλα. Μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω τον ύμνο μας. Αντιπροσωπεύω την Ελλάδα στο εξωτερικό και θέλω να πάω τη σημαία της Ελλάδας μας πιο ψηλά. Θέλω να κάνω τον κόσμο περήφανο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα