Μαουρίσιο Ποτσετίνο: Και τώρα ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός του;

Ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, εάν σκοπεύει να παραμείνει για κάποιο διάστημα ανενεργός, ή θα επιδιώξει να βρει σύντομα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μη βρίσκει γρήγορα μία ομάδα που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες του, αλλά αν περιμένει υπομονετικά, όλο και κάποιος πάγκος θα… χηρέψει. Ας δούμε παρακάτω κάποιες ομάδες που μπορεί να βάλουν στο «μικροσκόπιο» τον Αργεντινό τεχνικό.
Μπορεί να φαίνεται περίεργο να πάει μετά την απόλυση του από την Παρί, στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Φυσικά, δεν υπάρχει διαθέσιμη δουλειά στο «Bernabeu».

Δεν υπάρχει πουθενά κενή θέση αυτή τη στιγμή που ο Ποτσετίνο θα ήθελε να γεμίσει, αλλά λίγοι μήνες ξεκούρασης, θα του κάνουν αναμφίβολα καλό, ειδικά αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της βασιλείας του στην Παρί Σεν Ζερμέν, μακριά από την οικογένεια του, η οποία διέμενε στο Λονδίνο.

Ο Κάρλο Αντσελότι, δεν μπορεί και δεν θα συνεχίσει για πάντα στη Ρεάλ. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει, ότι για τον Ιταλό τεχνικό, η επόμενη περίοδος, θα είναι η τελευταία του ως επικεφαλής των Μαδριλένων. Από τότε που έφυγε από τη Μίλαν το 2009 και οι έξι δουλειές του Αντσελότι ήταν, το πολύ, για δύο σεζόν στην καθεμία. Βέβαια ο Ποτσετίνο μπορεί να βρει δουλειά σε άλλη ομάδα ή θα μπορούσε να προκύψει ένας άλλος ισχυρός υποψήφιος. Αλλά χωρίς μια δραστική αλλαγή του τοπίου, ο Αργεντινός τεχνικός θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει έναν άλλο προπονητή, που άφησε την Παρί Σεν Ζερμέν και ευδοκίμησε.

Today #PSG announce a new manager, so it might be worthwhile putting some context to #Pochettino's time in Paris. A thread

There was romantic side to him joining PSG having played there. Aware of difficulties of working with Mbappé and Neymar, club added Messi. Great challenge! pic.twitter.com/8pF1JEeb0t

— Guillem Balague (@GuillemBalague) July 5, 2022

Είναι πάντως πιθανό, ότι η Premier League θα ήταν ο προτιμώμενος προορισμός του Ποτσετίνο. Απλώς θα πρέπει να περιμένει ότι ένας από τους νυν προπονητές θα απολυθεί ή θα φύγει με αμοιβαία συναίνεση. Ποιος σύλλογος είναι πιθανό να αναζητήσει σύντομα προπονητή; Η Σαουθάμπτον, όπου ο Ποτσετίνο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Αγγλία, θα μπορούσε να είναι ένας πιθανό προορισμός, εάν ο Ραλφ Χάσενχουτλ δεν μπορούσε να εμπνεύσει τους παίκτες του, για ένα καλύτερο ξεκίνημα σε αυτή τη σεζόν από τον τρόπο που τελείωσε την προηγούμενη.

#Pochettino agrees to leave PSG for 10 million euros#PSGチケット pic.twitter.com/k49CuSDtm2

— RICH TV (@RICHTV21) July 1, 2022

Ο Φρανκ Λάμπαρντ επίσης, δεν νιώθει σίγουρος, ειδικά αν η Έβερτον δεν έχει καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Το πρώην «αφεντικό» της Ντέρμπι και της Τσέλσι κράτησε με κόπο την Έβερτον στην κορυφαία κατηγορία, αλλά η φήμη του δεν ενισχύθηκε σχεδόν καθόλου. Πιθανότατα εάν υπάρξει εξαγορά, οι νέοι ιδιοκτήτες να θέλουν να κάνουν μία κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά και προσδοκιών για το μέλλον του συλλόγου. Με νέους ιδιοκτήτες και με ένα εντυπωσιακό νέο γήπεδο να βρίσκεται στα σκαριά, θα μπορούσε να αποτελέσει για τον Ποτσετίνο την ιδανική ομάδα για να ξεκινήσει ένα νέο έργο.

Μην ξεχάσουμε και τον δεσμό του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με την Τότεναμ. ήδη από το τέλος της σεζόν, πολύ οπαδοί της ομάδας του Βόρειου Λονδίνου, επιθυμούσαν τον ερχομό του πρώην προπονητή τους, παρά την παραμονή του Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός τελικά παρέμεινε, αλλά μάλλον αρκεί μια κακή σειρά αποτελεσμάτων, για να τον φέρουν κοντά στην έξοδο. Εάν η Τότεναμ, μετά τις ποιοτικές προσθήκες της, δεν κάνει καλή εκκίνηση στη σεζόν, η ένταση μεταξύ του Κόντε και του συλλόγου θα μπορούσε να επανέλθει.

Η Νιούκαστλ αποτελεί άλλον έναν πιθανό του προορισμό. Ο Έντι Χάου, παρά την μεγάλη πίεση, κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στη Premier League και νιώθει ασφαλής. Αλλά οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες, έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για τη Νιουκάστλ και πρέπει ο ρυθμός βελτίωσης της ομάδας, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Σίγουρα ήταν ο σωστός προπονητής, στην κατάλληλη στιγμή, αλλά όχι απαραίτητα για πολύ καιρό…
Αν ο Έντι Χάου τους εκπλήξει ευχάριστα και η Νιούκαστλ συνεχίσει την αγωνιστική της άνοδο και επιτύχει την έξοδο στην Ευρώπη, τότε η θέση του, πιθανότατα δεν θα κινδυνεύσει. Αλλά αν η Νιουκάστλ δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε για τους Σαουδάραβες, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο θα φαντάζει η πιο ιδανική λύση για την επόμενη ημέρα της αγγλικής ομάδας. Αν βέβαια ο Αργεντινός τεχνικός κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος…

Keywords
Τυχαία Θέματα