Τσέφεριν: Αντίθετος με το “όραμα” του Ινφαντίνο και της FIFA

Oι ομοσπονδίες της UEFA αλλά και της Λατινικής Αμερικής δεν θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο project. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στάθηκε απέναντι στην ιδέα του Τζιάνι Ινφαντίνο, απειλώντας ευθέως με μποϊκοτάζ μέσω της αποχής των χωρών της Ευρώπης αλλά και της Λατινικής Αμερικής. Ο ισχυρός άνδρας της UEFA έκανε λόγο για φορμάτ που θα «σκοτώσει» τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για αλλοίωση της βασικής αξίας μιας τεράστιας διοργάνωσης.

Ο Αλεξάντερ

Τσέφεριν παραχώρησε συνέντευξη στους Times και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ως ευρωπαϊκές χώρες και ομοσπονδίες-μέλη, μπορούμε να αποφασίσουμε να μην αγωνιστούμε. Απ’ όσο ξέρω, οι Νοτιοαμερικάνοι βρίσκονται στην ίδια μεριά με μας, συνεπώς… καλή τύχη σε ένα Μουντιάλ σαν κι αυτό. Η ύπαρξη ενός μηνιαίου τουρνουά κάθε καλοκαίρι θα “σκοτώσει” τους παίκτες. Αν γίνεται κάθε δύο χρόνια, θα πέφτει πάνω στο Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η βασική του αξία είναι ότι διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, το περιμένεις, είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα τεράστιο γεγονός. Ελπίζω η FIFA να λογικευτεί, διότι δεν θεωρώ σωστή προσέγγιση να απευθύνονται σε όλους εκτός από τις συνομοσπονδίες, να μη μιλούν σε μας. Δεν μας προσέγγισαν, δεν τηλεφώνησαν, δεν έλαβα επιστολή ή τίποτα άλλο. Απλά διάβασα για το πλάνο στα media».

Keywords
Τυχαία Θέματα