ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός των “ασπρόμαυρων” διεθνών

Πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ κλήθηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα στις Εθνικές ομάδες, όπου ανήκει ο καθένας. Ο λόγος για τους Πασχαλάκη, Σφιντέρσκι, Κούρτιτς, Μιχάι και Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Εκτός από αυτούς, οι Τσαούσης, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Μιχαηλίδης και Κούτσιας κλήθηκαν στην Εθνική Ελλάδας Κ21, ενώ οι Κιτσάκης, Κωνσταντέλιας, Κουλούρης, Τασιούρας και Σπυράκος

κλήθηκαν στην Εθνική Ελλάδας Κ19. Τον απολογισμό της δράσης τους, λοιπόν, έκανε σήμερα (9/9) η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

“H Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 2-1 σε φιλικό από την Ελβετία, ενώ πήρε ισοπαλία στο Κόσοβο 1-1 και νίκησε στο ΟΑΚΑ τη Σουηδία 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Τζον Φαντ Σχιπ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι άφησε το στίγμα του στα παιχνίδια της Πολωνίας. Ο φορ του Δικεφάλου έδωσε ασίστ στην εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Αλβανίας, ερχόμενος από τον πάγκο στο 81΄, πήρε φανέλα βασικού και είχε γκολ και ασίστ στην εκτός έδρας νίκη επί του Άγιου Μαρίνου με 1-7, ενώ αγωνίστηκε για περισσότερη από μισή ώρα στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Αγγλία.

Δύο γεμάτα 90λεπτα με την Εθνική Σλοβενίας για τον Γιάσμιν Κούρτιτς . Ο μέσος του ΠΑΟΚ έμεινε εκτός από την ισοπαλία με την Σλοβακία με 1-1 λόγω καρτών, αλλά έπαιξε σε ολόκληρη την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μάλτας, αλλά και στην ήττα με 3-0 στην Κροατία.

Ο Ενέα Μιχάι είδε από τον πάγκο την ήττα της Αλβανίας με 4-1 στην έδρα της Πολωνίας και τη νίκη εντός έδρας επί της Ουγγαρίας με 1-0 και αγωνίστηκε σε όλη τη νίκη επί του Άγιου Μαρίνου με 5-0.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς από την πλευρά του ήταν ο πιο άτυχος όλων. Ο εξτρέμ του Δικεφάλου μπήκε ως αλλαγή στη φιλική νίκη 0-4 στην έδρα του Κατάρ, δίνοντας μάλιστα και μία ασίστ, αλλά στη συνέχεια διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 κι έμεινε εκτός αποστολής από την εντός έδρας νίκη με 4-1 επί του Λουξεμβούργου, αλλά και την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Ιρλανδία.

Ικανοποιητική η εμφάνιση και το αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδας Κ21, κόντρα στην Ισλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι διεθνείς μας απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τους Ισλανδούς στο Ρέικιαβικ με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Σίμο να επιλέγει στην βασική ενδεκάδα τους Μιχαηλίδη, Λύρατζη και Τσιγγάρα. Στο ματς πέρασε και ο Γιώργος Κούτσιας στο 71’. Όσο για το φιλικό στη Δανία (1-1), που προηγήθηκε, ως βασικοί αγωνίστηκαν οι Τσαούσης, Λύρατζης και Τσιγγάρας , ενώ χρησιμοποιήθηκαν και οι Μιχαηλίδης και Κούτσιας.

Όσον αφορά στα φιλικά της Εθνικής Ελλάδας Κ19 με την Κύπρο (2-2 και 0-2), ως παιχνίδια προετοιμασίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, χρόνο συμμετοχής πήραν και οι πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ, οι Κιτσάκης, Κωνσταντέλιας , Κουλούρης, Τασιούρας και Σπυράκος. Ο Νίκος Σπυράκος μάλιστα, σκόραρε το δεύτερο γκολ στο δεύτερο φιλικό, που η Εθνική μας κέρδισε 2-0″.

Keywords
Τυχαία Θέματα