Τρόμαξε η Σπόρτιγκ Λισαβόνας αλλά προκρίθηκε στην παράταση!

Αυτό που έγινε στο Πίλζεν της Δυτικής Τσεχίας μόνον μια ομάδα με τον Ζορζ Ζεσούς στον πάγκο θα μπορούσε να το βιώσει!
Η Σπόρτιγκ Λισαβόνας η οποία κατέβηκε ως φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ με «προίκα» την νίκη 2-0 από το πρώτο ματς στην Πορτογαλία.
Εν τέλει έπρεπε να φτάσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης για να αναπνεύσει πετυχαίνοντας γκολ με κεφαλιά του Αργεντίνου Μπατάλια.

Το γρήγορο γκολ
στο Πίλζεν έβαλε σε μια άλλη βάση την αναμέτρηση της Τσέχικης ομάδας με την Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Ο Μπάκος τρύπωσε στην άμυνα των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό.
Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Ακούνια έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει σημαδεύοντας αρχικά το δοκάρι της Βικτόρια και στη συνέχεια τις εξέδρες του γηπέδου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Όμως στο ποδόσφαιρο επιβραβεύεται η ουσία. Κι αυτή βρήκαν οι γηπεδούχοι στο 64ο λεπτό πάλι με τον Μπάκος ύστερα από ωραία διείσδυση του Χάβελ από τα δεξιά. Έτσι οι Τσέχοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα!

Η Σπόρτιγκ είχε την ευκαιρία να αποφύγει την παράταση. Κέρδισε πέναλτι με τον Ντοστ στο 91ο λεπτό όμως αυτός εκτελώντας το όσο πιο άσχημα μπορούσε σημάδεψε – χωρίς πολύ κόπο – τα πόδια του τερματοφύλακα Χρούσκα.

Στην παράταση μέτρησαν πολλά. Οι εμπειρίες και η ποιότητα της Σπόρτιγκ ήταν καθοριστικά για να γίνει ότι έγινε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου του έξτρα χρόνου, λίγο μετά το 105ο λεπτό, ο Αργεντίνος μέσος Μπατάλια με κεφαλιά πέτυχε το πολύτιμο γκολ στο οποίο η ταπεινή αλλά και πεισματάρα Βικτόρια Πίλζεν δεν μπορούσε να απαντήσει!
Το σκορ έμεινε στο 2-1. Οι Τσέχοι στις εξέδρες χειροκροτούσαν και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το γήπεδο ανακουφισμένοι!
Keywords
Τυχαία Θέματα