Τρομαγμένος για 70’, Ατρόμητος στο φινάλε

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει 4-0 από τη Ντιναμό Μπρεστ; Ο Ατρόμητος χάρη σε ένα τρομερό εικοσάλεπτο στο φινάλε επέστρεψε στη διεκδίκηση της πρόκρισης (4-3) και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Περιστερίου
Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι για 70 λεπτά ήταν άφαντη στη Λευκορωσία και είχε γίνει έρμαιο στις ορέξεις της Ντιναμό, δεχόμενη τέσσερα γκολ. Στο 74’, όμως ένα λάθος του Παβλιουτσένκο, το οποίο αξιοποίησε ο Μανούσος, άλλαξε τα πάντα στην ιστορία του ματς.

Ακολούθησαν τρία γκολ
από τον Ατρόμητο σε διάστημα 14 λεπτών και εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα του Περιστερίου θα επέστρεφε στην Αθήνα έχοντας ουσιαστικά αποκλειστεί από την Ευρώπη, πλέον θα διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις (4-3) την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τους Λευκορώσους

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι του Ατρόμητου, αφού μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Φιλίποβιτς, πληρώνοντας την αμυντική αδράνεια του. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Στο 12’ ο Μάνσον έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Σαβίτσκι με εκτέλεση αλά Πανένκα έγραψε το 2-0, φέρνοντας από πολύ νωρίς την ομάδα του Κάναντι με την πλάτη στον τοίχο.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι μετά το πρώτο τραγικό τέταρτο προσπάθησαν να συνέλθουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα εύκολα λάθη σε συνδυασμό με την πίεση και τα τρεξίματα της Ντιναμό Μπρεστ (έδειχνε και ήταν πολύ πιο έτοιμη) δεν επέτρεψαν στους Περιστεριώτες να δείξουν έστω και για λίγο το καλό τους πρόσωπο.

Οι Λευκορώσοι ήλεγχαν απόλυτα την κατάσταση και με τον ιδιαίτερα δραστήριο Φαμέγιε συνέχισαν να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου. Έτσι, στο 43’ έφτασαν μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν ο Ρισβάνης έκανε λάθος και έβγαλε τετ α τετ τον Κομπλένκο, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον Μίτροβιτς. Αντίθετα, οι Περιστεριώτες το μόνο που είχαν να επιδείξουν επιθετικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα αδύναμο σουτ του Μπρούνο (37’) που δεν ανησύχησε τον Παβλιουτσένκο.

Στο ίδιο έργο θεατές

Στην επανάληψη ο Κάναντι προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και πέρασε στο ματς τους Ενσικουλού και Γαρουφαλιά, όμως ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε. Η Ντιναμό Μπρεστ εξακολουθούσε να είναι το αφεντικό και κατά διαστήματα αύξανε την πίεση της.

Σε ένα από αυτά, στο 61’, βρήκε το τρίτο γκολ που έψαχνε. Ο Νογιόκ σέντραρε από δεξιά, η άμυνα του Ατρόμητου αδράνησε για ακόμη μία φορά και ο Σαβίτσκι από το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Μάλιστα, οι Λευκορώσοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 70’ ο Φαμέγιε βγήκε τετ α τετ, ο Μίτροβιτς τον σταμάτησε ξανά, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Σαβίτσκι με σουτ από το ημικύκλιο πέτυχε χατ-τρικ και έγραψε το 4-0.

Απίστευτο, Ατρόμητο φινάλε

Κάπου εκεί, ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν. Ένα λάθος του Παβλιουτσένκο στο 74’ έγινε γκολ από τα πόδια του Μανούσου και ήταν απλώς η αρχή για να αλλάξει η ιστορία της αναμέτρησης. Στο 81’ ο Μούγιακιτς που είχε αντικαταστήσει τον σκόρερ του Ατρόμητου πίεσε να πάρει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και ουσιαστικά οδήγησε σε λάθος τον Βερετίλο, αφού στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Οι παίκτες του Κάναντι, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 88’ ο Κουλούρης με ένα τρομερό μακρινό και εν στάσει σουτ νίκησε τον Παβλιουτσένκο, μειώνοντας σε 4-3, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ, το οποίο φυσικά επιτρέπει στον Ατρόμητο να ελπίζει σε πρόκριση ενόψει της ρεβάνς του Περιστερίου. Γιατί είναι αλλιώς να γύριζε στην Ελλάδα με το 4-0 στην πλάτη και αλλιώς με το σκορ στο 4-3 που επιστρέφει.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Μπρεστ (Αλεξέι Σπιλέφσκι/3-5-2): Παβλιουτσένκο-Νόγιοκ, Κίκι, Φιλίποβιτς (44΄ Νεκχάιτσεκ), Βερετίλο, Γιούζεπτσουκ (76΄ Βίτος), Οσουτσούκου (62΄ Ζαλέσκι), Σαβίτσκι, Κάργας, Κομπλένκο, Φαμέγιε.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι/4-2-3-1): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάζιτς, Μπρούνο(46΄ Ενσικουλού), Βασιλακάκης (46΄ Γαρουφαλιάς), Μανούσος (75΄ Μούγιακιτς), Κουλούρης.

Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Σάντσεζ Μαρτίνες
Βοηθοί: Ραούλ Καμπανιέρο, Χοσέ Γκαγιέχο Γκαρσία
Keywords
Τυχαία Θέματα