Τρόφιμα που δεν χρειάζεται απαραίτητα να διατηρείτε στο ψυγείο

Ενώ πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να ψύχονται για να μην μουχλιάζουν ή να χαλάνε, υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που δεν χρειάζονται απαραίτητα χαμηλές θερμοκρασίες φύλαξης, συμπεριλαμβανομένων μερικών που καλό θα ήταν να μην τοποθετούνται καθόλου στο ψυγείο.

Οι περισσότεροι ακολουθούν το μύθο που υποστηρίζει ότι τα προϊόντα διατηρούνται περισσότερο στη συντήρηση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν απαιτούν όλα τη δροσιά του ψυγείου για να κρατήσουν την ποιότητα και τη γεύση τους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που βρίσκονται

συνήθως στο ψυγείο μας που «ταιριάζουν» καλύτερα έξω από αυτό. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

Αβοκάντο

Εάν έχετε κάποια άγουρα αβοκάντο που θέλετε να ωριμάσουν, το ψυγείο σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτά. Ο κρύος αέρας εμποδίζει την ωρίμανσή τους, επομένως καλό θα ήταν να αφήσετε τα αβοκάντο σας σε δροσερό, ξηρό μέρος, όπως στον πάγκο ή το μπαλκόνι σας. Από την άλλη, εάν αισθάνεστε ότι τα αβοκάντο σας αρχίζουν να γίνονται πολύ ώριμα, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία.

Καυτερές σάλτσες

Όταν πρόκειται για οποιοδήποτε είδος καυτερής σάλτσας, πρέπει να θυμάστε ότι αυτά τα προϊόντα έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι γεμάτα φυσικά συντηρητικά όπως το ξύδι και συχνά δεν περιέχουν λαχανικά. Θα πρέπει να αποθηκεύετε τη καυτερή σάλτσα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και να τη διατηρείτε σε δροσερό, ξηρό μέρος, όπως στο ντουλάπι.

Μπανάνες

Οι μπανάνες διατηρούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά τους όταν παραμένουν εκτός ψυγείου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν πραγματικά τη διαδικασία ωρίμανσης (όπως και στα αβοκάντο). Επιπλέον, λόγω της υγρασίας που υπάρχει στα περισσότερα ψυγεία, μπορεί να κάνει τις μπανάνες να γίνουν καφέ ή ακόμα και μαύρες.

Εάν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε τις μπανάνες για μεγάλο χρονικό διάστημα, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και αποθηκεύστε τις σε πλαστικά σακουλάκια στην κατάψυξη. Οι κατεψυγμένες μπανάνες είναι ιδανικές για smoothies!

Παλαιωμένο τυρί

Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά όταν πρόκειται για παλαιωμένα τυριά, δεν χρειάζεται να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Γνωρίζουμε ότι το τυρί είναι γαλακτοκομικό προϊόν, αλλά επειδή η διαδικασία ωρίμανσης για τυριά όπως gouda, γραβιέρα και τσένταρ μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, όπως το σαλάμι, επομένως δεν είναι απαραίτητη η φύλαξη του σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Καρότα

Τα καρότα ενδέχεται να σαπίσουν και να μαραζώσουν αν παραμείνουν στο ψυγείο για πολύ καιρό. Θα πρέπει να αποθηκεύετε τα καρότα σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε ένα μέρος με χαμηλή υγρασία. Εάν επιθυμείτε να καθαρίσετε και να κόψετε τα καρότα κατευθείαν, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα δοχείο με νερό και να το τοποθετήσετε στο ψυγείο, αλλά μόνο αν πρόκειται να τα φάτε μέσα σε λίγες ώρες.

Πηγή: www.healthygem.com

Keywords
Τυχαία Θέματα