Τράβηξε από... 31 και κάηκε ο Ολυμπιακός (video)

Την τρίτη του ήττα στην Ευρωλίγκα γνώρισε ο Ολυμπιακός με 82-66 από την Μπασκόνια στην χώρα των Βάσκων.

Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν μέχρι το 31ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και με μαζεμένα τρίποντα από Πολ, Σπανούλη και Τσέρι μείωσε από τους -16 στους 8 (69-61). Από εκεί και πέρα όμως τον πρόσωσε η άμυνά του φτάνωντας στο τέλος με τα χέρια κάτω στο τελικό 82-66.

Έδειξε πως μπορεί...

Με τους Πολ και Τσέρι να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού,
οι ερυθρόλευκοι στο 1ο ημίχρονο (και στις 2 περιόδους) έμεναν κοντά στην Μπασκόνια. Οι Βάσκοι ειχαν το προβάδισμα στην αναμέτρηση κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να πάρει τα αμυντικά ριμπάουντ και ουσιαστικά έτσι πέταγρα στα σκουπίδια τις καλές άμυνές του. Για την ακρίβεια η Μπασκόνια πήρε 24(!!) πόντους από τα επιθετικά της ριμπάουντ.

Επιθετικά οι λύσεις έρχονταν από τους Αμερικάνους κυρίως από 6,75 με τον Πολ να γράφει 3/4, τον Τσέρι και τον Σπανούλη να ευστοχούν από ένα και να δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα του Κεμζούρα να επιστρέψει από το -11 στο -2 1,5 δευτερόλεπτο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στην επαναφορά όμως ο Βεζένκοφ που μπήκε για πρώτη φορά στο ματς μόνο για την άμυνα, ξέχασα τον παίκτη του και ο Σενγκέλια ευστόχισε σε 3ποντο κάνοντας το 41-36.

Στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στην άμυνα, ο Ρούπιτ δεν μπορούσε να παίξει πάνω στον Σενγκέλια και η διαφορά ανέβηκε στο +11 και πάλι για την Μπασκόνια. Κάποια καλά διαστήματα όμως είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση κατάφερε να φέρει το ματς σε κοντινή απόσταση (58-49).

Τον πρόδωσε η άμυνα.

Η 4η περίοδος ξεκινά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο αφού οι κακές άμυνες κι επιθέσεις των παικτών του Κεμζούρα έφεραν τη διαφορά μέχρι και το +16 (67-51).

Κάπου εκεί ήρθε ένα δυνατό ξέσπασμα του Ολυμπιακού κυρίως επιθετικά για να μαζέψει τη διαφορά με συνεχόμενα τρίποντα από τον Σπανούλη, Πολ και Τσέρι. Η διαφορά έπεσε στο -8 και οι ερυθρόλευκοι έψαχναν τη μεγάλη ανατροπή. Όμως η άμυνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δέχτηκε εκ νέου εύκολα καλάθια από το 3οντο και οι Βάσκοι σε γρήγορο χρόνο την πήγαν στο +13 για εκείνους στο 03:32 πριντο τέλος.

Η αδυναμία του Ολυμπιακού να παίξει αποτελεσματική άμυνα ήταν και το μεγάλο πρόβλημα και ο λόγος που δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι γνωρίζοντας μία ακόμη ήττα στην Ευρωλίγκα πέφτοντας στο 3-1.
Keywords
Τυχαία Θέματα