Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3: Έτοιμη να… πετάξει ψηλότερα (Highlights)

Η ΑΕΚ συνεχίζει το νικηφόρο σερί της στα φιλικά. Οι νταμπλούχοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους, ενώ το ευχάριστο για τον Αλμέιδα είναι ότι είδε όλους τους παίκτες του (βασικούς και μη) να έχουν διάθεση να βοηθήσουν αποδίδοντας σε εξαιρετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μια ομάδα έτοιμη από κάθε άποψη, δείχνοντας κάποια αδύναμα στοιχεία, αλλά και με πολύ μεγάλη αοπτελεσματικότητα

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Αλμέιδα έδωσε φανέλα βασικού στον Στάνκοβιτς, με

τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Πινέδα ξεκίνησε , όπως αναμενόταν, στην αριστερή πλευρά, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Ελίασον στη δεξιά πλευρά. Στην επίθεση πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία αγωνίστηκε ο Τσούμπερ

Ο Μπιέλιτσα παρέταξε την Τράμπζονσπορ με 4-3-3, με βασικούς τους Κουρμπέλη και Μπακασέτα. Με τον Ουγκουρτσάν στο τέρμα, τους Ερέν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς και Λάρσεν στην άμυνα, τους Κουρμπέλη, Μπακασέτα και Αμπντουλκαντίρ στη μεσαία γραμμή, στα άκρα τους Βίσκα και Τρεζεγκέ και τον Μάξι Γκόμες στην κορυφή.

ΤΟ Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Τράμπζονσπορ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πάτησε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, πίεσε για ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο το χειρότερο απ΄ όλα ήταν ότι πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, η ελληνική ομάδα έχασε τον Βίντα καθώς έδειξε να υποφέρει από μυϊκούς πόνους. Λίγο αργότερα (9΄) ο Αλμέιδα αποφάσισε να τον αποσύρει από τον αγωνιστικό χώρο, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Μήτογλου.

Παρ΄ όλα αυτά, η ΑΕΚ συνήλθε γρήγορα και αφού ισορόπησε το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου καθώς ανέβασαν στροφές οι Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ αλλά και ο Λιβάϊ Γκαρσία, βρέθηκε να προηγείται 2-0 με τα πολύ όμορφα γκολ του Γκαρσία στο 31΄ (προηγήθηκε εκτέλεση κόρνερ του Πινέδα και παρέμβαση του Μήτογλου) αλλά και του Ελίασον δέκα λεπτά αργόρτερα.

Γενικά η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον αντίπαλο της και όταν έβρισκε χώρο, έφευγε σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Αντίυθετα η Τράμπζονσπορ χωρίς τον Όρσιτς, αλλά και τον Σιώπη που έιναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας, έδειξε να έχει καλή ανάπτυξη, αλλά πολλά προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία.

ΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Αλμέϊδα άλλαξε την… μισή ομάδα στην επανάληψη αντικαθιστώντας τους Στάνκοβιτς, Ρότα, Σιμάνσκι και Ελίασον, με τους Αθανασιάδη, Γαλανόπουλο, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ.

Η εικόνα της Ένωσης τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά ήταν ανάλογη με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα έπαιζε με πολύ υπομονή, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να “χτυπήσει” σε κάποια αντεπίθεση.

Ίσως το 0-2 (αδικαιολόγητα) επέστρεψε στην ελληνική ομάδα να χαλαρώσει σε κάποια σημεία μέχρι που ήρθε το γκολ για να πάρει νέα τροπή το παιχνίδι.

Στο 54΄ από ένα φάουλ που κέρδισε η Τράμζονσπορ και ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπακασέτας, ο Μάξι Γκόμες πετάχτηκε στον κενό χώρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 2-1. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παραπονέθηκαν πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σαϊντ, αλλά χωρίς να πετύχουν τίποτα απολύτως.

Ο ρυθμός έπεσε αλλά οι αναπληρωματικοί της ΑΕΚ ήθελαν να δείξουν… πράγματα τους παίκτες που έριχνε στο γήπεδο να είναι εξαιρετικά παραγωγικοί.

Στο 65΄ η ΑΕΚ κερδίζει πέναλτι από την προσπάθεια του Γκατσίονοβιτς (προηγήθηκε ωραία σέντρα του Σιντιμπέ) αλλά το έχασε ο Λ. Γκαρσία (απέκρουσε σε διπλή προσπάθεια ο Τούρκος τερματοφύλακας).

Στο 75΄ λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, ο Φαν Βέερτ σκοράρει (επίσης από ωραία προσπάθεια του Σιντιμπέ) για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στ 1-3, ενώ στο 82΄ από το χέρι του Μάνταλου, η Τράμπζονσπορ θα κερδίσει πέναλτι.

Ο Μπακασέτας αναλαμβάνει να το εκτελέσει αλλά ο έλληνας τερματοφύλακας πέφτει σωστά και απομακρύνει.

Τράμπζονσπορ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς, Λάρσεν, Ερέν, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ, Βίσκα, Τρεζεγκέ, Μάξι Γκόμες

Για την ομάδα της Τουρκίας αγωνίστηκαν μετά το 70΄ οι: Τσακίρ, Μπαρντί, Μποσλούκ, Γκιλμάζ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46΄ Αθανασιάδης), Χατζισαφί (73΄ Μοχαμάντι), Μουκουντί, Βίντα (9΄Μήτογλου), Ρότα (46΄ Αμπραμπατ),, Σιμάνσκι (46΄ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63΄ Μάνταλος), Πινέδα (46΄ Σιντιμπέ), Ελίασον (46΄ Γκατσίνοβιτς – 79΄ Ζίνι), Τσούμπερ (63΄ Πιζάρο), Λιβάι Γκαρσία (73΄Φαν Βέερτ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3, Έτοιμη …, Highlights,trabzonspor – aek 1-3, etoimi …, Highlights