Φερστάπεν: «Έριξα τον ρυθμό μου»

Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull επιβεβαιώσαν την κυριαρχία τους για ακόμη ένα Grand Prix. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε για 10η φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και 8η συνεχόμενη.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Φερστάπεν σχολίασε το περιστατικό με τον μηχανικό του, Τζιανπέρτο Λαμπέζε, ο οποίος του έκανε παρατήρηση να μην φθείρει

τα ελαστικά της RB19 εφόσον δεν κινδύνευε να χάσει τη θέση του.

«Έριξα το ρυθμό μου. Πάντα κοιτάζουμε τα δεδομένα, το επίπεδο φθοράς των ελαστικών. Αυτή η πίστα είναι ιδιαίτερα “σκληρή” με τα ελαστικά. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα μη αναγκαίο, κάτι που τήρησα έως το τέλος», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ποινή πέντε θέσεων: «Για πρώτη φορά νίκησα από την 6η θέση. Ήξερα ότι το μονοθέσιό μας είναι εξαιρετικό, απλά έπρεπε να “επιβιώσω” από το συνωστισμό στην πρώτη στροφή του αγώνα. Έχω άλλωστε αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιες συνθήκες. Έμεινα μακριά από προβλήματα και από εκεί και πέρα έκανα τις σωστές κινήσεις προσπέρασης. Στην αρχή κόλλησα σε ένα “τρενάκι” με DRS, όμως αφού το άφησα πίσω μου ακολούθησα το δικό μου ρυθμό. Ήταν ένας απολαυστικός αγώνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα