Τους …έφυγαν. Από τον Ντελ Πιέρο στον Μέσι…

Η αποχώρηση του Μέσι, από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, είναι κάτι που σίγουρα οι φίλοι της Μπάρτσα δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Ενδεχομένως αυτό τον χωρισμό, πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου να κάνουν αρκετά χρόνια να τον ξεχάσουν, όπως και αρκετούς ακόμη.

Ας θυμηθούμε ίσως τους πιο σημαντικούς χωρισμούς, που έγιναν χωρίς την θέληση των ποδοσφαιριστών!

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, πως έκανε οτιδήποτε μπορούσα για να παραμείνω στον σύλλογο. Ήθελα να μείνω. Πέρυσι ήθελα να φύγω και το είπα, αλλά τα πράγματα άλλαξαν και ήθελα να μείνω όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό”.

Ο Μέσι

εμφανώς συγκινημένος στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε, αποκάλυψε πως δεν θα συνεχίσει στην αγαπημένη του ομάδα. Κι όμως δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος παίκτης που θ΄αποχωρήσει από την ομάδα του ακόμη και αν δεν το επιθυμεί!

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ:
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η ποδοσφαιρική βόμβα του καλοκαιριού “έσκασε” την ώρα της συνέντευξης του Μέσι.

Ο Μέσι φεύγει από την Μπάρτσα. ΚΑΝΕΙΣ μα κανείς φίλος της ομάδας δεν πίστευε αυτό που άκουγε. Τα δάκρυα πολλά.

Μετά από 778 παιχνίδια 672 γκολ 300 ασίστ και 35 τρόπαια ο Αργεντινός έπρεπε ν΄αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα.

Ο περιορισμός της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας στους μισθούς των ομάδων, έβαλε τέλος στις ελπίδες της Μπαρτσελόνα να ανανεώσει ο Μέσι. Η Μπάρτσα ήθελε να τον κρατήσει, ο Μέσι ήθελε να μείνει, αλλά το Ισπανικό FFP, δεν επέτρεψε να γίνει η επιθυμία του Αργεντινού πραγματικότητα.

ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Σέρχιο Ράμος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ήταν ξεκάθαρος:

“Θέλω να παραμείνω, είμαι madridista, και θέλω να κλείσω την καριέρα μου εδώ”.

Αυτά ήταν τα λόγια του Σέρχιο Ράμος, λίγο πριν τελειώσει το συμβόλαιο του.

Ένας πραγματικός μαχητής, ένας σπουδαίος αρχηγός, ένας καταπληκτικός αμυντικός. Για 16 έτη έδινε τον καλύτερό του εαυτό για την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως όπως λέει το ρητό: “Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν”.

O 35χρονος, ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Ρεάλ, και ζητούσε να υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών, όμως η Ρεάλ, θεωρούσε πως είναι μεγάλος σε ηλικία και του πρόσφερε μονοετές.

“Δεν ήθελα ποτέ δεν φύγω από την Ρεάλ. Πρόσφατα μου έκαναν πρόταση μονοετούς διάρκειας, με περικοπή στον μισθό. Για μένα τα λεφτά δεν ήταν το πρόβλημα. Το θέμα ήταν η διάρκεια”.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν ήθελε να ρισκάρει με ένα παίκτη στην ηλικία των 35. Η Παρί φυσικά πανηγύριζε όταν έμαθε πως ο παίκτης κυκλοφορεί ελεύθερος!

ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ

Μετά από 25χρόνια, ο Ίκερ Κασίγιας, αναγκάστηκε να πει αντίο στην αγαπημένη του ομάδα. Στην ομάδα που βρίσκονταν από παιδί και υπερασπίζονταν την εστία της.

Ο Ίκερ Κασίγιας, αποχώρησε επίσης από την Ρεάλ Μαδρίτης παρά την θέλησή του. Βρίσκονταν εκεί από την ηλικία των 9 ετών και ήθελε να ολοκληρώσει εκεί την καριέρα του.

Ωστόσο η ηλικία του αλλά και οι αρχηγικές του ικανότητες, αμφισβητήθηκαν από τον προπονητή τότε της Ρεάλ, Ζοζέ Μουρίνιο που τον άφησε στον πάγκο. Δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει από τον πάγκο της βασική εντεκάδα. Το ίδιο και με τον Αντσελότι. Στόχος της Ρεάλ, ήταν να βρει ένα νέο τερματοφύλακα με την δυναμική του Κασίγιας για τα επόμενα χρόνια.

Ο “Άγιος” αφού είδε πως δεν υπολογίζονταν, αποφάσισε να μετακομίσει στην Πόρτο για να κλείσει την καριέρα του.

Πραγματική ασέβεια από τη Ρεάλ, σε ένα άνθρωπο που κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα 4 φορές!

ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ
epa09088597 Atletico Madrid’s Uruguayan striker Luis Suarez celebrates after scoring the 1-0 lead during the Spanish LaLiga soccer match between Atletico de Madrid and Deportivo Alaves at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 21 March 2021. EPA/Emilio Naranjo ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το καλοκαίρι του 2020 η Μπαρτσελόνα έδιωξε “άκομψα”, έναν από τους καλύτερους της επιθετικούς. Τον Λούις Σουάρες. Ο τρίτος με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Μπάρτσα, ήρθε στην Μπάρτσα το 2014 και γρήγορα άφησε το σημάδι του. Ένας εξαιρετικός επιθετικός, που αποτελούσε φόβητρο για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ήταν ένας από τους “βασιλιάδες” του Καμπ Νου.

Και σε αυτή την περίπτωση η ηλικία θεωρήθηκε απαγορευτική και οι άνθρωποι της Μπάρτσα δεν δίστασαν δευτερόλεπτο για να τον αφήσουν να φύγει. 34 ετών τότε ο Λουίς Σουάρες που δεν έδειχνε βέβαια πως ήταν σε αυτή την ηλικία με την αγωνιστική κατάσταση που είχε. Επίσης ο Ουρουγουανός ήθελε τετραετές συμβόλαιο κάτι που έκανε την Μπαρτσελόνα να πει αμέσως όχι και να έρθει το τέλος αυτής της σχέσης.

“Ο Κούμαν με πήρε και μου είπε πως δεν με υπολογίζει. Ήταν σκληρό”.

Βρέθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στον πρώτο του χρόνο στον σύλλογο κατέκτησε το πρωτάθλημα!

ΦΡΑΝΚ ΡΙΜΠΕΡΙ

Ένας από τους πλέον αγαπημένους ποδοσφαιριστές των φίλων της Μπάγερν Μονάχου! Ο λόγος για τον Φρανκ Ριμπερί!

Ο κόσμος τον αποκαλούσε “βασιλιά” και ο Γάλλος είχε περάσει 12 φανταστικά χρόνια στην Βαυαρία. 124 γκολ, σε 425 παιχνίδια, για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα βασικά όπλα της Μπάγερν. Είχε ταχύτητα, ντρίμπλα, διάβαζε εξαιρετικά το παιχνίδι.

Όμως και εδώ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον χρόνο. Οι τραυματισμοί τον κρατούσαν εκτός και έπαιζε ολοένα και λιγότερα παιχνίδια. Στα 36 του οι άνθρωποι της ομάδας έβλεπαν πως δεν έκανε μεγάλη διαφορά στον σύλλογο. Ο Κομάν ήταν αυτός που πήρε την θέση του και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να την κρατήσει.

Βρέθηκε στην Φιορεντίνα για δύο χρόνια και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, έτοιμος για νέες περιπέτειες!

ΑΝΤΡΕΑ ΠΙΡΛΟ

Ο Πίρλο άφησε το στίγμα του στο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος για τη Μίλαν! Πάνω από 400 παιχνίδια για τους “ροσονέρι”, αποτελούσε παίκτη κλειδί για την ομάδα του. Ένας θαυμάσιος ποδοσφαιριστής που διάβαζε καταπληκτικό τον αγώνα, έβγαζε σπουδαίες μπαλιές, ταλαιπωρούσε κάθε αντίπαλη ομάδα.

Κι όμως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να κάνουν τους ανθρώπους της Μίλαν, έστω να καταθέσουν μια προσφορά για να τον κρατήσουν.

Ο Πίρλο στην αυτοβιογραφία του θυμάται εκείνη την εποχή: “Η πολιτική ήταν να προσφέρουν μονοετές συμβόλαιο σε παίκτες άνω των 30”.

Η Γιουβέντους δεν άργησε να τον αποκτήσει για τρία χρόνια με ετήσιες απολαβές 4.7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Πίρλο αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της SerieA για τρεις διαδοχικές σεζόν.

ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ
epa06733665 Ex Juventus player Alessandro Del Piero before the Serie A soccer match between AS Roma and Juventus FC at the Olimpico stadium in Rome, Italy, 13 May 2018. EPA/RICCARDO ANTIMIANI ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

“Υπήρχαν πολλές φήμες για την κατάστασή μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν ήταν θέμα χρημάτων η διάρκειας συμβολαίου. Ήθελα να μείνω στην Γιούβε”.

Στα 38 του, η σημαία της Γιούβε, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από 19 χρόνια και 705 ματς. Και σε αυτή την περίπτωση, η ηλικία ήταν ο παράγοντας που τον οδήγησε στην έξοδο.

Η έλευση του Αντρέα Ανιέλι που ήθελε να χτίσει εκ νέου την ομάδα, έφερε αρκετούς παίκτες εκτός ομάδας. Λούκα Τόνι, Φάμπιο Γκρόσο, Μίλος Κράσιτς, Φελίπε Μέλο και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο Ντελ Πιέρο ήταν ο μοναδικός, που όταν η Γιουβέντους έπεσε κατηγορία, δεν αποχώρησε από την ομάδα δείχνοντας πως είναι απόλυτα πιστός. Αλλά η ηλικία ήταν απαγορευτικός παράγοντας που τον οδήγησε μακριά από την αγαπημένη του ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα