Τότεναμ: Ξεφάντωσε και γέμισε λύσεις ο Κόντε

Ο Αντόνιο Κόντε έφτασε πέρσι στα μέσα της σεζόν και κατάφερε να βγάλει την ομάδα στο Champions League. Αφού πήρε τις εγγυήσεις του και ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι του έδωσε λεφτά για ξόδεμα, σε άψογη συνεργασία με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Γιουβέντους, Φάμπιο Παράτιτσι, εξασφάλισε την παρουσία των Ντέγιαν Κουλουσέφκσι και Ροντρίγκο Μπεντανκούρ από την ”Μεγάλη Κυρία”. Μόλις έκλεισε το εισιτήριο για τα αστέρια, βγήκε για σαφάρι και ξεκίνησε

να ανακοινώνει παίκτες. Οι Λονδρέζοι εντυπωσίασαν με τις έξι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι με την ομάδα από το βόρειο Λονδίνο να εμφανίζεται άκρως ανταγωνιστική στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη που απολαύσουμε στα αθλητικά κανάλια Novasports για τα επόμενα έξι χρόνια.

Σενενιόν, Σκιπ, Χιλ (φεύγει- πέρσι δανεικός στη Βαλένθια), Σάντσες, Έμερσον, Ντάιερ, Ρομέρο, Μπεντανκούρ, Ριτσάρλισον και Μόουρα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στη Σεούλ.

Ο Κροάτης Ιβάν Πέρισιτς, πρωταθλητής υπό τις οδηγίες του Κόντε στην Ίντερ έφτασε για να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά. Ο Ισπανός μπακ, Σέρχιο Ρεγκιλόν δεν πήγε καν στην προετοιμασία καθώς δεν υπολογίζεται, ενώ ο Ράιν Σεσενιόν που πέρασε διάφορους τραυματισμούς προορίζεται για μπακ απ του Κροάτη διεθνή. Ο μέσος από το Μάλι, Ιβ Μπισούμα, έκανε σπουδαία πράγματα στη Μπράιτον τις τελευταίες τέσσερις σεζόν και ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του 25χρονου. Παίκτες όπως ο Δανός, Πιερ – Εμίλ Χόιμπερ και ο Ουρουγουανός, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, θα μπορούσαν τώρα να βρεθούν να παλεύουν για την ίδια θέση μετά την απόκτηση του. Υπάρχει και ο απόφοιτος της ακαδημίας Όλιβερ Σκιπ που θα μπορούσε να βρει τις ευκαιρίες του μειωμένες, αλλά μάλλον φεύγει δανεικός, ενώ ο Χάρι Γουίνκς πιθανότατα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Η άφιξη του πρώην τερματοφύλακα της Σαουθάμπτον, Φρέιζερ Φόρστερ τον Ιούνιο, ενίσχυσε σημαντικά τις θέσεις τερματοφυλάκων του Κόντε, όμως ο Ούγκο Λορίς θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Στα 35 του, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έχει περάσει μια δεκαετία στο Λονδίνο. Ωστόσο, ο Φόρστερ είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει το μερίδιο των λεπτών του στα κύπελλα, από την στιγμή που επέστρεψε στην Ιταλία ο Πιερλουίτζι Γκολίνι.

Ο Κόντε είναι λάτρης για την τακτική στην άμυνα με τρία στόπερ και η προσθήκη του Κλεμόν Λανγκλέ της Μπαρτσελόνα ως δανεικός για μια σεζόν ήταν έξυπνη κίνηση. Ο 27χρονος Γάλλος διεθνής, συμπαίκτης του Λορίς στην Εθνική, φέρνει κρίσιμη ευρωπαϊκή εμπειρία ενόψει της πρώτης σεζόν στο Champions League μετά από τρία χρόνια. Πιθανότατα θα πλαισιώσει τους Κριστιάν Ρομέρο και Έρικ Ντάιερ, με τον Άγγλο διεθνή τα τελευταία χρόνια να έχει στεριώσει στα μετόπισθεν.O Κολομβιανός Ντάβιντον Σάντσες μένει στον πάγκο και ο Ουαλός Τζο Ρόντον ίσως δοθεί ξανά δανεικός.

Τα πλάγια μπακ ήταν ξεκάθαρα ένας τομέας που ήθελε να αναβαθμίσει ο Κόντε. Οι ενισχύσεις του ήταν εντυπωσιακές, με τον έμπειρο Κροάτη Πέρισιτις, ενώ ο συναρπαστικός Τζεντ Σπενς είναι η τελευταία άφιξη, από τη Μίντλεσμπρο (πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στη Φόρεστ). Ο 33χρονος φέρνει σχεδόν άνευ προηγουμένου εμπειρία στις τάξεις των Σπερς , έχοντας κατακτήσει τίτλους στη Γερμανία και την Ιταλία. Στην αντίθετη πλευρά, ο Σπενς φώτισε την Championship ως δανεικός στην προβιβασμένη Νότιγχαμ Φόρεστ την περασμένη περίοδο και θα είναι απελπισμένος να συνεχίσει την εξέλιξή του στη μεγαλύτερη σκηνή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι Χάρι Κέιν και ο Χέουνγκ-Μιν Σον είναι τα δύο πρώτα ονόματα, αφήνοντας ένα μεγάλο δίλημμα στον Κόντε ως προς την τελική του θέση εκκίνησης. Μια αρχική δαπάνη 50 εκατομμυρίων λιρών για τον επιθετικό της Έβερτον, Ριτσάρλισον, υποδηλώνει ότι ο Βραζιλιάνος είναι ο πιο πιθανός άνθρωπος για να καλύψει το κενό στην τριάδα. Τα 43 γκολ του σε τέσσερις σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Έβερτον, υποδηλώνουν ότι το να παίζει με έναν υψηλότερο παίκτη δίπλα του θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω βελτίωση. Ωστόσο, εάν ο 25χρονος γίνει η πρώτη επιλογή όπως αναμενόταν, ο εξαιρετικός πέρσι Σουηδός, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, θα μείνει στον πάγκο. Ο επαγγελματίας και αγαπημένος της εξέδρας, Λούκας Μόουρα, επιθυμεί να μείνει στο Βόρειο Λονδίνο, αλλά με τον ανταγωνισμό στην πρώτη γραμμή τόσο έντονο θα τα ξαναβρεί σκούρα, εκτός και αν μάθει να παίζει όλη την δεξιά πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα