Πάλμα: “Ονειρεύομαι να παίξω στο Champions League!”

Η καταπληκτική παράσταση του Λουίς Πάλμα στον αγώνα του Άρη με την Γκόμελ, την περασμένη Πέμπτη (21/7) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για τον 2ο γύρο του Europa Conference League, με ένα κερδισμένο πέναλτι, δύο ασίστ και ένα γκολ με χτύπημα φάουλ, δεν πέρασε απαρατήρητη στην πατρίδα του, την Ονδούρα. Τουναντίον, μάλιστα!

Τα ΜΜΕ της χώρας

της Κεντρικής Αμερικής ασχολήθηκαν μαζί του και με τα κατορθώματά του, δίνοντας έμφαση τόσο στο γκολ που σημείωσε, όσο και στην πρόταση που είχε να συνεχίσει στο MLS. Επιπλέον, στη συνέντευξη που έδωσε ο μεσοεπιθετικός του Άρη στην ιστοσελίδα diez.hn, κάνει λόγο για αυτά που θέλει να πετύχει με τους “κίτρινους”, αλλά και για το όνειρό του, που είναι να παίξει στο Champions League.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη αυτή αναφέρει:

Πώς ζεις τη μέρα σου μετά από μια καταπληκτική παράσταση;

“Είμαι χαρούμενος και ευλογημένος. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για μένα προσωπικά! Το χάρηκα πολύ και ήταν καλό για την ομάδα που πήραμε τη νίκη”.

Πώς ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού;

“Με πλησίασαν αρκετοί συμπαίκτες και μου έδωσαν συγχαρητήρια για το παιχνίδι που έκανα. Συνεχίζω με ταπεινότητα και δουλειά, όμως, και θέλω να δείξω την ποιότητά μου”.

Σε βλέπω τώρα να παίζεις δίπλα στον κεντρικό επιθετικό, κάτι παρόμοιο με τον ρόλο σου στη Βίντα. Νιώθεις πιο άνετα εκεί;

“Πρακτικά παίζω δίπλα στον κεντρικό επιθετικό, αλλά ο προπονητής  μου λέει να χαλαρώσω περισσότερο και να ψάξω τα κενά πίσω από τη θέση του σέντερ φορ. Είναι μια θέση που έπαιζα στη Βίντα”.

Το γκολ που πέτυχες από φάουλ, δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι το πρώτο στην Ελλάδα… Πώς το βίωσες εκείνη τη στιγμή;

“Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στην προπόνηση πριν από κάθε παιχνίδι σουτάρω από μεγάλες αποστάσεις. Προσπαθώ να συγκεντρώνομαι και να μην αλλάζω το στιλ εκτελέσεων, το οποίο έχω δουλέψει καλά”.

Είσαι ήδη ο επίσημος εκτελεστής των στημένων;

“Η αλήθεια είναι ότι το κερδίζει κανείς αυτό! Έχω καταφέρει να λέω στους συμπαίκτες μου να με αφήνουν να εκτελώ τα στημένα και να συμφωνούν! Προσπαθώ να τους πείσω μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις, εκεί που προσπαθώ συνέχεια, για να μου δίνουν την ευκαιρία και στα παιχνίδια. Έτσι παίρνω τα χτυπήματα των κόρνερ, αλλά και στημένες μπάλες από μεγάλη απόσταση και από τα πλάγια”.

Ποιον στοχεύεις να μοιάσεις ως εκτελεστής; Είναι πολύ μακριά να πούμε ότι βρήκαμε ήδη το νέο «Rambo» από τη León;

“Δεν μπορώ να πω κάτι για τον “Ράμπο”, γιατί ήταν ένας ειδικός σε αυτό, ένας παίκτης που σέβομαι. Ήταν το είδωλό μου! Έχω τον τρόπο μου μετις εκτελέσεις. Είχα είδωλα όπως ο Juninho Pernambucano, ο ίδιος ο Rambo, αλλά δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τέτοιους παίκτες. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και αν γίνουν τα πράγματα όπως θέλω, τότε καλώς!”

Πώς είναι η παραμονή σου στην Ελλάδα, φαντάζομαι ότι σου λείπει πολύ η οικογένεια;

“Πάντα θα λείπει η οικογένεια. Αυτές τις στιγμές, που κάνω καλά παιχνίδια, θα ήθελα να είμαι μαζί τους, να τους απολαμβάνω, και να με υποστηρίζουν. Έχω δεθεί, όμως, αρκετά με τους συμπαίκτες μου, όπως με τον Iturbe, και προσπαθώ να είμαι διαρκώς μαζί τους για να μην νιώθω τόσο μόνος”.

Πώς τα πηγαίνεις με τη γλώσσα;

“Είναι περίπλοκο! Μπορούμε να πούμε ότι λίγο μαθαίνουμε τα πιο βασικά πράγματα, όπως να χαιρετούμε και να κάνουμε μια μικρή συζήτηση”.

Τώρα σε βλέπουμε να φοράς το νούμερο 17. Ποιος ήταν ο λόγος αυτής της αλλαγής;

“Ήθελα να αλλάξω τον αριθμό, γιατί έφυγε ένας συνάδελφος που το είχε. Πάντα μου άρεσε αυτό το νούμερο, λόγω της ημερομηνίας των γενεθλίων μου, μιας σημαντικής ημερομηνίας για όλους. Το έχω ήδη αλλάξει και πλέον θα παίζω με αυτό το νούμερο”.

Πρόσφατα ο Άρης απέκτησε τον Gervinho, πρώην σταρ της Άρσεναλ. Πώς βλέπεις αυτή την πρόκληση, να παλεύεις για μια θέση μαζί του;

“Κερδίζει κανείς την θέση μέσα από τη δουλειά στην προπόνηση. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Οι παίκτες που έρχονται, έχοντας κάνει ένα μεγάλο ταξίδι σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι υπέροχοι, αλλά όποιος δουλεύει, δεν αποτυγχάνει. Αν ξεκινήσω ένα παιχνίδι από τον πάγκο, θα το κάνω γιατί πρέπει. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους τους συναδέλφους μου!”

Ποια ήταν η προσφορά που πήρε ο Άρης από το MLS;

“Μίλησα με τον ατζέντη μου γι’ αυτό. Ναι, υπήρξε προσέγγιση, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Ούτε μπορούμε να μιλάμε σε εικασίες. Δεν μου είπε περισσότερα. Η πραγματικότητά μου τώρα είναι ότι ανήκω στον Άρη και βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη”.

Ποια είναι η κληρονομιά που θέλεις να αφήσεις στην Ελλάδα;

“Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για αυτό, γιατί μπορεί κανείς να υπόσχεται πράγματα και στο τέλος να μην τα τηρήσει. Θέλω να δουλέψω και να απολαμβάνω τη στιγμή, με υπευθυνότητα, γιατί είναι η δουλειά μου. Οι στόχοι έρχονται βήμα βήμα κι αν φτάσω να αφήσω μια κληρονομιά στον Άρη, έχει καλώς”

Μαζί σου είναι πάντα μια καλή στιγμή να μιλήσουμε για το τι οραματίζεσαι με την Εθνική Ονδούρας…

“Δεν θα πω ποτέ όχι στην Ονδούρα! Για μένα είναι προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα εδώ, όπως ο Deiby Flores, ή ο Alfredo Mejía. Αν πρέπει να ταξιδέψω δύο μέρες για να είμαι στη συγκέντρωση, στα φιλικά ή στα Προκριματικά, δεν θα πω ποτέ όχι. Θα είναι πάντα τιμή μου να είμαι εκεί!”

Πώς βλέπεις τη συνέχεια αγωνιζόμενος στο Europa Conference League;

“Πηγαίνω βήμα βήμα! Ήταν ένα όνειρο να παίξω στην Ευρώπη, ήθελα να αγωνιστώ στο Europa Conference League και για την ώρα αυτό εκπληρώνεται. Οραματίζομαι τον εαυτό μου να αγωνίζομαι στο Champions League, κι έχω εμπιστοσύνη στο Θεό ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Θα είναι ένα όνειρο, που θα γίνει πραγματικότητα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα ως ομάδα και να πιάσουμε αυτό το στόχο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα