Τότεναμ: Ο απαραίτητος Χάρι Κέιν

Τότεναμ: Ο απαραίτητος Χάρι ΚέινsdimolitΠαρ, 11/13/2020 - 12:02

Ο Χάρι Κέιν έχει γίνει απαραίτητος για τη Τότεναμ καθώς είναι ότι πιο αξιόπιστο διαθέτει η ομάδα από το βόρειο Λονδίνο την τελευταία πενταετία στην επίθεση και όχι μόνο. Πρόσφατα ξεπέρασε τα 200 γκολ με τα ''σπηρούνια'' σε όλες τις διοργανώσεις και έφτασε τα 150 στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ξεκάθαρα, εξαρτάται από αυτόν.

Άγουρος, ψιλόλιγνος με κλασική βρετανική φάτσα, γεννημένος στα προάστια του Λονδίνου,

δοκιμάστηκε στις ακαδημίες της Άρσεναλ όμως απορρίφθηκε από τους Κανονιέρηδες. Εν συνεχεία δοκίμασε στη Τότεναμ αλλά τον απέρριψαν. Πήγε στις ακαδημίες της Γουότφορντ και όταν ήρθε η στιγμή να τεθεί αντιμέτωπος με τους μικρούς της Τότεναμ, οι Λονδρέζοι άλλαξαν άποψη και επέστρεψε ξανά.

Στην αρχή πέρασε δύσκολα...Δόθηκε δανεικός στα πρώτα βήματα που προσπάθησε να κάνει στο βόρειο Λονδίνο με την φανέλα της Τότεναμ, μόλις τέσσερις ευκαιρίες του δόθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ και παραχωρήθηκε στις Νόριτς και Λέστερ. Το 2013 επέστρεψε στο Λονδίνο και έπαιξε 10 παιχνίδια βάζοντας 3 γκολ. Από το 2014 τα πράγματα άλλαξαν. Φορώντας στη πλάτη το νούμερο ''18'', άρχισε να παίζει ερχόμενος από τον πάγκο και να σκοράρει όλο και περισσότερο. Ψήλωσε κι' άλλο, πείσμωσε, δούλεψε σκληρά και τα δύο πόδια, δυνάμωσε, βελτιώθηκε. Σκοράρει με το δεξί, με το αριστερό, με το κεφάλι, με πέναλτι. Γεμάτες σεζόν και συνεπής στο ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς σε κάθε σεζόν σημείωνε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Τον Φεβρουάριο του 2015 έφτασε η ώρα να καταλάβουν στον σύλλογο για το λαβράκι που έχουν στην διάθεσή τους και τους προσέφεραν συμβόλαιο συνεργασίας για 5.5 χρόνια. Πέντε μέρες αργότερα έγινε ο ήρωας στο τοπικό ντέρμπι με την Άρσεναλ σκοράροντας δύο γκολ.

Ρεκόρ, ρεκόρ, ρεκόρ

Την επόμενη χρονιά άλλαξε νούμερο στην φανέλα. Φόρεσε το 10 το καλό, φόρεσε ακόμα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και άρχισαν τα όργια. Πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με 25 γκολ και χρυσό παπούτσι. Πλέον είχε γίνει ότι πιο αξιόπιστο διέθετε η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2016, έγινε ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2022 και λίγες μέρες αργότερα ισοφάρισε το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ με 36 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος στην Πρέμιερ Λιγκ και ήταν θέμα χρόνου να το σπάσει με τα 39 γκολ που έφτασε για πλάκα! Μέσα σε λίγους μήνες έφτασε τα 56 συνολικά σπάζοντας την κυριαρχία των Μέσι και Ρονάλντο στην Ευρώπη.

Τον Ιανουάριο του 2018 έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου καθώς ξεπέρασε τον Τέντι Σέριγχαμ (97 γκολ) και το επόμενο μήνα έφτασε τα 100 γκολ! Η Τότεναμ έπρεπε να βιαστεί και προχώρησε σε νέα επέκταση υπογράφοντας μέχρι το 2024. Τις επόμενες χρονιές ο Άγγλος άρχισε να βγάζει τραυματισμούς στους αστραγάλους. Ευτυχώς όμως δεν ήταν σοβαροί για να τον κρατήσουν εκτός για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όμως οι συμμετοχές του έπεσαν κάτω από τις 30 και τα γκολ του στα 20 και όχι στα 30 που είχε καλομάθει τους προπονητές του. Όταν έλειψε, η ομάδα είχε πρόβλημα, καθώς καθαρός φορ και τέτοιος φορ δεν υπήρχε στο ρόστερ. Φέτος, ο Μουρίνιο έφερε τον Βραζιλιάνο Βινίσιους για να κάνει τα ρεπό του.

13 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

Φέτος μπήκε δυνατά, πολύ δυνατά. Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει αγωνιστεί βασικός και στις 8 πρώτες αγωνιστικές μετρώντας 8 γκολ και ισάριθμες ασίστ! Στην Ευρώπη, μαζί με τα πλέι οφ, έχει παίξει πέντε φορές και έχει πετύχει άλλα 6 γκολ. Υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο στη Τότεναμ, έχει συμμετοχή στα 30 γκολ από τα 39 που έχουν επιτευχθεί, 26 γκολ και 12 ασίστ.

Μπήκε σε κλειστό κλαμπ

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 150 γκολ μετά από 218 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ πιάνοντας τον Μάικλ Όουεν στη σχετική λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία. Έγινε ο 10ος παίκτης που μπαίνει σε αυτό το κλειστό κλαμπ των. Ο Άγγλος επιθετικός με το γκολ που χάρισε ακόμα μια νίκη στην ομάδα του Μουρίνιο εκτός έδρας με τη Γουέστ Μπρομ, έφτασε τα 201 γκολ με τον σύλλογο στο ματς με τη Λουντογκόρετς στο Europa League και βάζει πλώρη για μεγάλα πράγματα. Εν τω μεταξύ, στην αναμέτρηση του Χόθορνς, ο Μουρίνιο χώρεσε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα τους Κέιν, Σον και Μπέιλ.

O Κέιν είναι μόλις 27 ετών και αν είναι υγιής και διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση τότε ίσως ξεπεράσει ακόμα και τον μεγάλο Άλαν Σίρερ που βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με τους σκόρερ (260 γκολ) και χρειάστηκε 212 ματς για να φτάσει τα 150 γκολ.  Πρωταρχικός και εφικτός στόχος να ξεπεράσει έναν παλιό ποδοσφαιριστή της Τότεναμ, τον Άγγλο επιθετικό Τζερμέιν Ντεφό που έχει 162 και τον παλιό επιθετικό της Λίβερπουλ, Ρόμπι Φάουλερ, που σταμάτησε στα 163. Με τις φανέλες των Λέιτον Όριεντ, Μίλγουολ και Λέστερ πέτυχε 16 γκολ στον δανεισμό του για να ψηθεί, ενώ έχει σκοράρει 32 φορές σε 49 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Άλαν Σίρερ: 260 

Γουέιν Ρούνεϊ: 208 

'Αντι Κόουλ: 187 

Σέρχιο Αγουέρο: 180 

Φρανκ Λάμπαρντ: 177

Τιερί Ανρί: 175

Ρόμπι Φάουλερ: 163 

Τζερμέιν Ντεφό: 162

Χάρι Κέιν: 150 γκολ σε 218 ματς με τη Τότεναμ (201 σε 301 σε όλες τις διοργανώσεις)

Μάικλ Όουεν: 150

Απολαύστε μερικά από τα πιο όμορφα γκολ που έχει πετύχει με τη Τότεναμ:

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.         

Keywords
Τυχαία Θέματα