Τον αποσυντόνισε μια... αγκωνιά!

Στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας του ποδοσφαίρου, σε μια μικρή γωνιά ενδεχομένως να χωράει και μια αναφορά στον Γκόραν Ρότσε και στο λόγο της σύντομης θητείας του στην Ξάνθη. Είναι από αυτές τις ιστορίες, που οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να ξεχάσουν, όταν αποσύρονται από την ενεργό δράση.

Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα πάνω του στην προετοιμασία του περασμένου καλοκαιριού. Οι επιδόσεις του στις προπονήσεις και στα
φιλικά προετοιμασίας ήταν τέτοιες, που άπαντες στη θρακιώτικη ομάδα συμφωνούσαν μεταξύ τους ότι η βασική ενδεκάδα στη σεζόν που επρόκειτο να αρχίσει, θα ξεκινούσε από αυτόν.

Όταν ήρθε η ώρα του πρώτου επίσημου αγώνα της περιόδου 2017-2018, αυτού με αντίπαλο τη Λαμία για την Ξάνθη, στις 19 Αυγούστου του 2017, ακριβώς στην τελευταία προπόνηση (χαλάρωμα, ουσιαστικά) πριν το ματς, ο Ρότσε δέχτηκε ένα χτύπημα στα πλευρά από συμπαίκτη του. Δεν φάνηκε κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό αρχικά, γι’ αυτό και ο προπονητής της ομάδας, Μίλαν Ράσταβατς, τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση της πρεμιέρας, ο Ρότσε ανακοίνωσε στους ανθρώπους της Ξάνθης ότι πονάει πολύ και δεν μπορεί να πάρει μέρος στον αγώνα. Στη 18άδα αντικαταστάθηκε από τον Κίκε, ενώ ο Κροάτης έκανε πάνω από 15 ημέρες να επανέλθει κανονικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Έτσι, έχασε και τη δεύτερη αγωνιστική, τον αγώνα της Ξάνθης με τον Πλατανιά εκτός, ενώ πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής μόλις την τρίτη αγωνιστική, 31’ για την ακρίβεια, στα Πηγάδια.

Από τον τραυματισμό του στα πλευρά και μετά, ο Ρότσε, όπως ομολογούν όλοι στην Ξάνθη, δεν ήταν ποτέ ο ίδιος παίκτης που έβλεπαν στην προετοιμασία του καλοκαιριού. Έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένος! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έπαιξε ποτέ σε όλη τη διάρκεια κάποιου αγώνα πρωταθλήματος, στα έντεκα (11) που πήρε μέρος. Τα μοναδικά του ολόκληρα εννενηντάλεπτα είναι αυτά με αντιπάλους τους Παναιτωλικό και Εργοτέλη για το Κύπελλο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο παραγκωνισμός του Ρότσε ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο σε μια επιλογή που δεν φαινόταν να είναι βασική το περασμένο καλοκαίρι, αυτή του Κίκε. Ο μεσοεπιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και όχι μόνο έφτασε ήδη στα 19 παιχνίδια με την Ξάνθη (15 πρωταθλήματος και 4 Κυπέλλου), αλλά ανανέωσε και τη συνεργασία με την ομάδα για την επόμενη σεζόν. Είπαμε, είναι από αυτές τις ιστορίες που δίνουν μια άγρια ομορφιά στο ποδόσφαιρο.

Ο Ρότσε ήταν σε συζήτηση για τη λύση της συνεργασίας του με τους ανθρώπους του ΑΟΞ από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Δεν τα έβρισκαν οι δύο πλευρές στο οικονομικό, με αποτέλεσμα να τραβήξει η διαδικασία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Ο ίδιος τώρα βγαίνει στην αγορά των ελεύθερων παικτών, στην οποία κοιτάζει και ο ΑΟΞ μήπως εντοπίσει κάποιον για να αντικαταστήσει τον Κροάτη. Μέσα στο δεκαήμερο που ακολουθεί., τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει και για τις δύο πλευρές, που έληξαν τόσο άδοξα μια συνεργασία, που άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις...
Keywords
Τυχαία Θέματα