Τόμας: «Θα προσπαθήσω να ανοίξω το γήπεδο και να βάλω τρίποντα για τον Παναθηναϊκό!» (vid)

Αναλυτικά οσα ανέφερε στη συνέντευξη του ο Ματ Τόμας στους «Playmakers»:

«Η πρώτη μου εμπειρία ήταν… κρύα! Δεν περίμενα να χιονίζει! Αλλά προφανώς είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ με την ομάδα, που τελείωσα με τις όλες τις εξετάσεις και ξεκίνησα προπονήσεις. Ξεκινώ να εγκλιματίζομαι και νιώθω καλά.»

Για την διαδικασία προσαρμογής του:

«Είμαι έμπειρος, παίζω για αρκετά χρόνια σε διάφορες ομάδες, αλλά δεν μου έχει ξανασυμβεί να μπω σε μια ομάδα στο μέσο της σεζόν. Όλο αυτό είναι καινούριο για μένα,

είναι μια νέα χώρα, αφού δεν είχα ξαναβρεθεί στην Ελλάδα, οπότε και  αυτό είναι μια προσαρμογή εκτός από την δεδομένη που έχει να κάνει με τον προπονητή, την ομάδα, τους συμπαίκτες, τα συστήματα και το να είμαι έτοιμος να παίξω. Είναι μια διαδικασία που προσπαθώ να αντιμετωπίζω βήμα-βήμα.»

Για το δυνατό σημείο στο παιχνίδι του:

«Προφανώς τα τρίποντα είναι το δυνατό μου σημείο και θα προσπαθήσω να το φέρω στην ομάδα σε κάθε παιχνίδι.»

Για το παιχνίδι με την Βαλένθια, που θα είναι το πρώτο του (10/02, 21:00, Novasports Prime):

«Είμαι ενθουσιασμένος για το πρώτο μου παιχνίδι. Είναι περίεργη σύμπτωση που αυτό θα είναι απέναντι στη Βαλένθια. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί, βέβαια πολλοί παίκτες από εκείνη την εποχή έχουν φύγει, αλλά ο Ντούμπλιεβιτς και ο Βαν Ρόσομ παραμένουν. Προφανώς έχει αλλάξει ο προπονητής από το 2019 που ήμουν εκεί και κερδίσαμε το Eurocup το 2019. Έχω καλές αναμνήσεις, η Βαλένθια είναι υπέροχη πόλη και καλή ομάδα. Όμως είμαι εδώ τώρα και είμαι χαρούμενος που θα τους αντιμετωπίσω στο πρώτο μου παιχνίδι.»

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για το αν στο σύγχρονο μπάσκετ ένας κλασσικός σουτέρ είναι επιτακτική ανάγκη για καθε ομάδα:

«Νομίζω ότι με τον τρόπο που παίζεται πια το παιχνίδι, νομίζω πως είναι αλήθεια αυτό που με ρώτησες, πως οι ομάδες έχουν μεγάλη ανάγκη από σουτέρ. Στην ταχύτητα και στον ρυθμό που παίζεται το παιχνίδι, η ανάγκη για παίκτες που θα ανοίξουν το γήπεδο είναι τεράστια για να αποκτήσουν οι άλλοι χώρο να δράσουν. Είμαι χαρούμενος που θα προσπαθήσω να κάνω ακριβώς αυτό, να ανοίξω το γήπεδο και να βάλω σουτ. Βασικά θα προσπαθήσω να είμαι ο εαυτός μου. Είχα επιτυχία στα δύο μου χρόνια στην Ισπανία, πριν μεταβώ στο ΝΒΑ και τώρα είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ευρώπη και θα έχω ξανά έναν πιο σημαντικό ρόλο. Εδώ στον Παναθηναϊκο θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει. Θα προσπαθήσουμε μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση και αγώνα με τον αγώνα να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε ως το τέλος της σεζόν.»

Για την αγωνιστική απραξία από την οποία προέρχεται:

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να κρατήσω το σώμα μου και το παιχνίδι μου σε καλή κατάσταση, όμως όταν δεν παίζεις ανταγωνιστικά πέντε εναντίον πέντε, πάντα λείπει ο ρυθμός και ο συγχρονισμός, αυτή η δυναμική που προσπαθώ να ξαναβρώ μαζί με όλες τις άλλες προσαρμογές που συζητήσαμε νωρίτερα. Γενικά προσπαθώ να είμαι υπομονετικός με τον εαυτό μου, να το πάω μέρα μέρα. Αλλά ως τώρα νιώθω καλά, αισθάνομαι το κορμί μου καλά, οι εξετάσεις μου είναι καλές. Οπότε πρέπει να βρω τον ρυθμό μου, να συνηθίσω να παίζω με τους συμπαίκτες μου και να καταλάβω τι θέλει ο προπονητής μου από εμένα και την ομάδα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τόμας, Παναθηναϊκό,tomas, panathinaiko