Τόμας Φρανκ: Ο αναμορφωτής της Μπρέντφορντ

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ο Τόμας Φρανκ μετέτρεψε τους «μέλισσες» από μία ομάδα κάτω του μέσου όρου σε έναν από τους αποτελεσματικούς συλλόγους της Championship, πριν πάρει την άνοδο για την κορυφαία κατηγορία το 2021, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1946-47.
Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο ο 49χρονος Δανός συμφώνησε με νέους όρους σε συμφωνία μέχρι το 2025. Όμως, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Μπρέντφορντ ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν της στην Premier League,

το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε να του δώσει νέα επέκταση στο συμβόλαιο μέχρι την καλοκαίρι του 2027, αναγνωρίζοντας στον 49χρονο Δανό τεχνικό, την τεράστια συμβολή του στη μεγάλη αγωνιστική βελτίωση της ομάδας.

Έφυγε από τη Δανία το 2016 και ανέλαβε βοηθητικούς ρόλους στην ομάδα του Δυτικού Λονδίνου, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, όταν μετά την αποχώρηση του προπονητή Ντιν Σμιθ, ανακοινώθηκε ότι ο Φρανκ, είχε προαχθεί στον ρόλο του πρώτου προπονητή.
Ο Τόμας Φρανκ έφτασε τους 100 αγώνες ως προπονητής της Μπρέντφορντ στα τέλη Οκτωβρίου του 2020. Εκείνη την εποχή είχε το υψηλότερο ποσοστό νικών από οποιονδήποτε προπονητή της Μπρέντφορντ με θητεία 100 ή περισσότερων αγώνων. Τη σεζόν 2020-21 την οδήγησε στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κερδίζοντας την άνοδο στην Premier League μετά από μια νίκη 2–0 επί της Σουόνσι στον τελικό των πλέι οφ. Έτσι ο Δανός τεχνικός, έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που κέρδισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, μετά τον Χάρι Κέρτις που κατέκτησε το πρωτάθλημα της 2ης Κατηγορίας την περίοδο 1934–35.

Αν και πρωτάρα η Μπρέντφορντ παρέμεινε με άνεση στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας 11 βαθμούς περισσότερους από τη 18η Μπέρνλι. Έχει χρησιμοποιήσει διάταξη 3-5-2 σε κάθε παιχνίδι της Premier League και του αρέσει το ποδόσφαιρο υψηλής πίεσης, το οποίο είναι ένα επιθετικό και προσανατολισμένο στην κατοχή παιχνίδι. Ωστόσο, η τακτική του του δεν περιστρέφεται γύρω από το υψηλό πρέσινγκ μόνο και μόνο για να κερδίσει την κατοχή, μόλις κερδίσει την μπάλα, αρχίζει γρήγορα να επιτίθεται με στόχο να σκοράρει.
Με ηγέτη τον Τόνεϊ που έχει πετύχει 11 γκολ, η Μπρέντφορντ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά και στην εφετινή σεζόν. Με 19 βαθμούς βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας, με μόλις 4 ήττες μετά από 15 αγώνες.

«Όταν νιώθεις αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση ενός ιδιαίτερου μέρους με την ατμόσφαιρα όπου οι παίκτες έρχονται καθημερινά με ένα χαμόγελο στα χείλη, με μεγάλη ενέργεια, μεγάλη αποφασιστικότητα να θέλουν να γίνουν καλύτεροι, τότε πρέπει πραγματικά να προστατεύσεις και να φροντίσεις αυτό το καλό κλίμα». Αυτό είναι λοιπόν το μυστικό του Τόμας Φρανκ. Το καλό κλίμα στην ομάδα και η θέληση όλων, να δημιουργήσουν στο μέλλον ένα σύνολο που θα μπορέσει ακόμη και να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα