Το who is who του Ντονάλντας Κεϊρίς

Ποιος είναι ο νέος βοηθός του Κεστούτις Κεμζούρα; Το novasports.gr ρώτησε και σας παρουσιάζει ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της προπονητικής στην Λιθουανία.

Ο 42χρονος Ντονάλντας Κεϊρίς μπορεί να ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα πριν έντεκα χρόνια, ως βοηθός στην Χίμκι, όμως όπως είναι φυσικό το όνομα του είναι τελείως άγνωστό. Έτσι, απευθυνθήκαμε στον γνωστό Λιθουανό δημοσιογράφο Ντονάτας Ούρμπονας του 15min.lt για να μας διαφωτίσει σχετικά με τον νεαρό κόουτς.

Ιδού τι μας είπε:
«Το
άκουσμα της είδησης ήταν μεγάλη έκπληξη. Ο Κεϊρίς ήταν ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην λιθουανική αγορά αυτή τη στιγμή, γιατί ήταν ελεύθερος και έψαχνε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Οδήγησε την εσθονική Κάλεβ Κράμο στα πλέι-οφ της VTB πέρυσι, κάτι που ήταν μεγάλη επιτυχία γιατί πρόκειται για μια ομάδα με μικρό μπάτζετ. Επίσης κέρδισε το εσθονικό πρωτάθλημα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια δούλεψε για πολλές διαφορετικές ομάδες (σ.σ Χίμκι, Λιέτουβος Ρίτας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρίγα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ντνίπρο, Τσμόκι Μινσκ, κ.α). Ξεκίνησε την καριέρα του σαν video scout και ήταν σε αυτή τη θέση και στην εθνική Λιθουανίας το 2010, όταν δούλεψε στο πλευρό του Κεμζούρα στην πορεία ως το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό το καλοκαίρι συζήτησε με την Νεπτούνας για τη θέση του πρώτου προπονητή, αλλά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Το όνομα του συζητήθηκε πολύ μεταξύ των υποψηφίων για τον νέο προπονητή της Λιθουανίας. Θεωρείται ένας από τους πλέον υποσχόμενους νέους προπονητές, πολλοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αξία του.

Το θέμα είναι ότι ακόμη δεν είναι εύκολο να προσδιορίσει κανείς την αξία του, αφού δεν έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο σαν head coach, συνεπώς είναι δύσκολο να τον αξιολογηθεί σωστά. Το σίγουρο είναι ότι άξιζε την ευκαιρία. Είναι νέος, μοντέρνος προπονητής, που εμπιστεύεται το scouting και την ανάλυση δεδομένων. Συνολικά είναι ένας πολύ ενδιαφέρων προπονητής και άξιζε την ευκαιρία να γίνει βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό».
Keywords
Τυχαία Θέματα