Το βάθος και η ψυχολογία κάνουν τη διαφορά

Η “μάχη” έχει ανάψει για τα καλά έστω κι αν είμαστε ακόμη στην αρχή. Τα επιτελεία των ομάδων έχουν επιστρατεύσει τις αποδείξεις των φωτογραφιών για να καταδείξουν ότι αδικήθηκαν, ελπίζοντας σε “ευνοϊκότερο” διαιτητικό μέλλον. Ποδοσφαιρικά μιλώντας μιας και ζούμε το ελληνικό παράδοξο οι τέσσερις διεκδικητές να αγωνίζονται με αξιώσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ήρθε η ώρα να μιλήσει το περίφημο βάθος στο ρόστερ.

Είναι δεδομένο ότι αυτός που έχει τις περισσότερες λύσεις, αυτός που μπορεί να φέρνει παίκτες

από τον πάγκο και να μη χαλάει την ομοιογένεια της ομάδας, αυτός θα έχει και το πλεονέκτημα στο τέλος. Η λογική πάμε να “ξεζουμίσουμε” τους θεωρητικά βασικούς δεν υπάρχει πια ή και να υπάρχει στο μυαλό κάποιου εκ των τεσσάρων, θα εγκαταλειφθεί στην πορεία. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τα επιστημονικά επιτελεία που κάνουν αναλυτικές μετρήσεις, με αποτέλεσμα να ξέρουν ανά πάσα στιγμή αυτοί που αποφασίζουν την κατάσταση στην οπία βρίσκεται κάθε αθλητής.

Μέχρι στιγμής κι αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι, όπου κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό, η ΑΕΚ έχει την ισοπαλία στην έδρα της με τον Πανσερραϊκό και ένα παιχνίδι λιγότερο, έχοντας πάρει όλα τα ματς στο γκολ και έχοντας δυσκολευτεία αρκετά με θεωρητικά χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ έχει την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, ενώ οι απώλειες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι στα ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να “πονάει”περισσότερο καθώς η ήττα ‘ηταν εντός έδρας. Με την πιθανόητα νίκης ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στα 2 ματς με Παναιτωλικό και Ατρόμητο, η βαθμολογία θα φέρει τους 4 διεκδικητές του τίτλου σε απόσταση ενός βαθμού. Ολυμπιακός 16, Παναθηναϊκός 15, ΑΕΚ 14 και ΠΑΟΚ 13.

Εκτός από το βάθος του ρόστερ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ψυχολογία αναφορικά με τη διαχείρηση ηττών αλλά επιτυχιών στην Ευρώπη. Η κοντή μνήμη θα βοηθήσει απεριόριστα τις ομάδες μας και στην ίδια διαδικασία καλούνται να μπουν και οι οπαδοί. Είναι εύκολο; στην Ελλάδα σίγουρα όχι

Keywords
Τυχαία Θέματα