Το «θαύμα» της Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου 2018, όταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχανε με 3-0 στην έδρα της Λεβάντε για την 14η αγωνιστική της La Liga. Οι Βάσκοι βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού στη 18η θέση και ο Εδουάρδο Μπερίσο απολύεται για να τον αντικαταστήσει ο Γκαίσκα Γκαριτάνο.

Έκτοτε έχουν περάσει 29 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Αθλέτικ σε αυτή την «ειδική» βαθμολογία έχει συγκεντρώσει 53 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Προπορεύονται με 66 η Μπαρτσελόνα και με 61 η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το «Σαν Μαμές»
έγινε και πάλι…φρούριο: 17 αγώνες δίχως ήττα, κάτι που είχε να συμβεί από το 1990. Η αμυντική λειτουργία άψογη! Σε 29 αναμετρήσεις οι Βάσκοι έχουν δεχθεί μόνο 23 γκολ, όσα κι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι δυο τους μοιράζονται την καλύτερη επίδοση σε αυτό το διάστημα. Εξάλλου, στο τρέχον πρωτάθλημα μόνο η Χετάφε έχει καταφέρει να βρει δίχτυα απέναντι στην Αθλέτικ.

Όχι ότι υστερεί στο επιθετικό κομμάτι , αφού με μόλις 6 γκολ η ομάδα έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς. Τέτοια συγκομιδή είχε σε εκκίνηση πρωταθλήματος το 1993 επί των ημερών του Γιουπ Χάινκες.

Κι όλα αυτά με την ομάδα να μην κάνει ούτε μία μεταγραφή. Αντιθέτως, από το «Σαν Μαμές» απεχώρησαν Ρίκο, Ιτουράσπε, Μερίνο, Ετσέιτα και Ρεμίρο. Αυτό θα πει αναγέννηση…
Keywords
Τυχαία Θέματα