Το στούντιο του Night In The Woods κόβει τις επαφές με developer

H Infinite Fall κόβει τις επαφές με τον Alec Holowka.

Η Infinite Fall, developers του Night In The Woods, ανακοίνωσαν μέσω Twitter πως θα κόψουν τις επαφές με τον Alec Holowka, έπειτα από κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, που αντιμετωπίζει ο τελευταίος. Ο Holowka ήταν designer, προγραμματιστής και συνθέτης στο Night In The Woods.

"Αυτή την εβδομάδα

έπεσε φως στις κατηγορίες που αφορούν τον Alec Holowka, coder, composer και co-designer του Night In The Woods, περί κακοποίησης," αναφέρει ο επίσημος Twitter λογαριασμός του Night In The Woods. "Ως ομάδα, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τέτοιες κατηγορίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και έπειτα από πολύ σκέψη, να κόψουμε τους δεσμούς μας με τον Alec".

Επιπλέον, η Infinite Fall ανακοίνωσε πως ακυρώνει ένα τωρινό project και αναβάλει την physical κυκλοφορίας της Limited Run έκδοσης του Nights In The Woods. Το iOS port του παιχνιδιού, το οποίο έχει αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης, θα συνεχίσει κανονικά την ανάπτυξη του.

Ο Holowka κατηγορήθηκε από την game developer Zoe Quinn για σεξουαλική επίθεση και περιορισμό στο σπίτι του στο Γουίνιπεγκ του Καναδά. "Φοβόμουν να φύγω. Φοβόμουν να το πω σε κάποιον. Φερόταν φυσιολογικά όταν ήταν άλλοι εκεί και μου την έπεφτε μόλις μέναμε μόνοι μας," έγραψε η Quinn σε μία σειρά από μηνύματα που ανέβασε στο Twitter.

Έπειτα από το συμβάν στο Twitter, ο Scott Benson (developer του Night In The Woods) ανάρτησε, "Έι. Δεν γνωρίζαμε για τα γεγονότα που περιγράφηκαν χτες βράδυ. Θα χρειαστεί κάνα δυο μέρες για μία πιο ολοκληρωμένη απάντηση, (γιατί) μερικά πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν, αλλά λαμβάνουμε μέτρα."

Τα σχόλια της Quinn γράφτηκαν ως απάντηση σε άλλη κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης από την indie game developer, Nathalie Lawhead. Η Lawhead κατηγόρησε τον συνθέτη του Elder Scrolls, Jeremy Soule, για βιασμό σύμφωνα με το προσωπικό της blog, που εξέδωσε η ίδια νωρίτερα αυτή τη βδομάδα. Μία τρίτη κατηγορία ήρθε εναντίον του Luc Shelton (developer του Gears of War 4) της Splash Damage.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN GreeceΑνακοινώθηκε το Night in the Woods: Weird Autumn Edition24 λεπτά από το πανέμορφο Night in the Woods - PAX East 2016Η Indie Megabooth Games στο PAX East 2016

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα