Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά

Υπό "νορμάλ" συνθήκες στον ...πλανήτη ΑΕΚ, η εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα θα είχε προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας. Θα είχαμε "group therapy" στα αποδυτήρια, "γκάζια" από τον Χιμένεθ και γενικά μια αναστάτωση λόγω της μεγάλης ευκαιρίας που χάθηκε προκειμένου να καταφέρει η ομάδα να τερματίσει πρώτη στον Α' γύρο. Για τον κόσμο δεν το συζητάμε καν. Θα είχαμε αναφορές στον "...λίγο προπονητή", στους "παίκτες δίχως προσωπικότητα" και θα διαβάζαμε διάφορους άλλους παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

Τι έγινε φέτος; Ακολούθησε
ένα δείπνο πραγματικής οικογένειας και λίγα 24ωρα αργότερα μια επιβλητική εμφάνιση με νίκη - πρόκριση μέσα στο Αγρίνιο. Οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν χαρακτήρα, προσωπικότητα και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους, αποδεικνύοντας πρώτα απ' όλα στους εαυτούς τους ότι η γκέλα με την "ελαφρά ταξιαρχία" δεν ήταν ικανή να τους φέρει εκτός προγράμματος. Λέγαμε πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ότι η αντίδραση που θα βγάλει η ομάδα στο ματς κυπέλλου θα είναι πολύ σημαντική αφού ουσιαστικά θα φανερώσει τις "πληγές" απ' το προηγούμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα.

Όχι μόνο "πληγές" δε φάνηκαν, αλλά αντίθετα ο Μανόλο Χιμένεθ και οι ποδοσφαιριστές του, παρά τις σημαντικότατες απουσίες βασικών παικτών, έδειξαν ότι διαθέτουν την ικανότητα να αφήσουν πίσω το οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα και να επιστρέφουν άμεσα στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Αυτό ίσως είναι και το στοιχείο που κάνει τη διαφορά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για την ΑΕΚ δεν είναι λίγο. Δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοια αγωνιστική εικόνα έπειτα από κάποιο αποτέλεσμα εκτός προγράμματος.

Τι κρατάμε από τη νίκη της Ένωσης στο Αγρίνιο; Ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι από τον MVP του Α' γύρου, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Τη συνεργασία των τεσσάρων της επίθεσης (Λάζαρου - Μπακασέτα, Λόπες και Αραούχο), αλλά και φυσικά το πρώτο γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη. Πολύ σημαντικό γκολ ψυχολογίας για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ απ' το καλοκαίρι και σίγουρα δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες. Τις αξίζει, πιστεύει στον εαυτό του, τον πιστεύει ο κόσμος και είναι αλήθεια ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα