Το ρίσκο που αξίζει να πάρει η Μίλαν…

Πριν από περίπου έξι μήνες, το Μιλάνο και οι παθιασμένοι οπαδοί της Μίλαν, πλημμύριζαν την Piazza del Duomo εν όψει των αφίξεων του Mατία Καλντάρα και του Γκονζάλο Ιγκουαϊν.
Σε μια εποχή που οι «ροσονέρι» έψαχναν απελπισμένα για έναν παραγωγικό επιθετικό να βοηθήσει την επίθεση ώστε η Μίλαν να κερδίσει ένα εισιτήριο στο Champions League, ο 31χρονος Αργεντινός αποκτήθηκε ως η σοβαρότερη λύση,
στο κομμάτι που έλειπε από το παζλ. Ο «καλύτερος επιθετικός της Μίλαν μετά τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς» έλεγαν οι ειδικοί και ένας φορ ο οποίος εγγυάται τουλάχιστον 15 γκολ.

Σε μερικές εβδομάδες, είχε γίνει όλο και πιο προφανές ότι η καρδιά του Ιγκουαΐν δεν ήταν ποτέ πραγματικά αφοσιωμένη στο Μιλάνο. Αντ 'αυτού, ήταν πάντα στο μυαλό του η επανένωση με τον Σάρι στην Τσέλσι, για να λύσει εκεί η δική της κρίση στην επιθετική γραμμή και τελικά η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα.
Με τον «Πιπίτα» να ετοιμάζεται για τη νέα δουλειά του στο Stamford Bridge μέχρι το τέλος της σεζόν και με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να βρίσκεται στο τέλος της, ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν, Λεονάρντο ταυτίζεται γρήγορα με έναν παίκτη – έκπληξη στην φετινή Serie A, τον Κριστόφ Πιάτεκ.

Οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης θεωρούν ότι βρήκαν τον ιδανικό παίκτη για να λύσει το έντονο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας τους. Τα πεπραγμένα του στην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία, εντυπωσιακά. Μετράει 19 γκολ σε 21 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις- 13 από αυτά στο πρωτάθλημα. Τον βλέπουμε να βρίσκεται στην 3η θέση των σκόρερ, πίσω μόνο από τον Ρονάλντο και τον Ζαπάτα.

Ο Πολωνός στοίχισε 35 εκατομμύρια ευρώ και το ερώτημα που πλανάται πάνω από το Μιλάνο είναι αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην «βαριά» φανέλα των «ροσονέρι».
Ο Πιάτεκ ο οποίος σκόραρε 21 φορές σε 36 εμφανίσεις με την Βίσλα Κρακοβίας στην τελευταία του σεζόν στην πολωνική Λίγκα, τελικά πήγε αντί 4 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι στο Μαράσι.

Σε μόλις 20 αγώνες πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, πέτυχε 13 γκολ που αντιστοιχούν στο 52% της συνολικής παραγωγικότητας της Τζένοα (συνολικά 25 γκολ) καιμόλα αυτά χωρίς να έχει το σταθερό περιβάλλον μίας ομάδας ή πληθώρα καλών συμπαικτών. Έστω και με την αμέριστη βοήθεια του νεαρού Αφρικανού Κριστιάν Κουάμε, οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για τον Πιάτεκ που αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στο κάλτσιο χωρίς να απολαμβάνει ιδανικές συνθήκες όταν λάβει κανείς υπόψη την μέτρια δυναμική της ομάδας και την συνεχή αλλαγή πρπονητών.

Ξεκίνησε ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι, συνέχισε ο Ιβάν Γιούριτς και τώρα ο Τσέζαρε Πραντέλι, ωστόσο ο Πιάτεκ κατάφερε να αποφύγει το σύνδρομο της μη προσαρμογής, που εμποδίζει πολλούς νεοφερμένους σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα να προσφέρουν αμέσως στη νέα τους ομάδα.
Αλλά αυτό δεν είναι συμπτωματικό, καθώς ο γεννημένος στο Τζέρζονιου επιθετικός μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από ιδιότητες που συνέβαλαν στο «καυτό» ξεκίνημα του ποδοσφαιριστή στην Λιγουρία.

Ο Πιάτεκ είναι εξοπλισμένος με τις περισσότερες από τις ιδιότητες που θα ήθελε κάποιος από ένα φορ, ειδικά με την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι. Ο Πιάτεκ έχει πετύχει τρία τέρματα με κεφαλιά, μετά από στημένες φάσεις. Έχει σκοράρει και εκτός και εντός περιοχής, είναι χαρακτηριστικό δείγμα παίκτη που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκτελέσει.

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, δεν χρειάζεται πολύ να καθοριστεί η σημαντική διαφορά «βάρους» μεταξύ της φανέλας της Τζένοα και της φανέλας της Μίλαν. Προσθέστε και το πιθανό άγχος του παίκτη που γνωρίζει ότι είναι μία πολύ ακριβή μεταγραφή και ότι ζητούν από αυτόν οι νέοι εργοδότες του, άμεσα αποτελέσματα για να μην χαθεί το «τρένο» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οπαδοί της Μίλαν, ελπίζουν ότι ο Πιάτεκ θα φανεί αντάξιος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, όπως η Μίλαν και θα αποδείξει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλοι μιλούν για τον νέο «Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι». Αλλά, όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλη επένδυση, ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα