Το πρόβλημα είναι οι πορείες των άλλων

Ο πρώτος γύρος του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο. Κάποιες ομάδες σε σχέση με τον αντίστοιχο πρώτο γύρο του περυσινού πρωταθλήματος παρουσιάζουν βελτίωση και κάποιες άλλες έχουν φτωχότερη βαθμολογική συγκομιδή. Μία από αυτές είναι η ΑΕΚ, η οποία μπορεί να κλείσει τον πρώτο γύρο από -4 μέχρι και -7 σε σχέση με πέρυσι. Πάντα έχοντας υπολογίζει και τους 3 βαθμούς που αφαιρέθηκαν λόγω των επεισοδίων.

Την σεζόν 2017-18 η ΑΕΚ μάζεψε στον πρώτο
γύρο 31 βαθμούς πετυχαίνοντας νίκες στην έδρας της κόντρα στους Παναιτωλικό, ΑΕΛ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Κέρκυρα και μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο κέρδισε Λαμία, Πανιώνιο και Λεβαδειακό.
Σημείωσε τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας με Γιάννινα, Ξάνθη και Παναθηναϊκό, μία στο γήπεδό της με τον Απόλλωνα, ενώ ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα και στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο.

Στην τρέχουσα σεζόν η ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς σε 14 ματς και αν προσθέσουμε τους τρεις που της αφαιρέθηκαν στο γήπεδο έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς με τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό την προσεχή Κυριακή να εκκρεμεί.

Η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει κερδίσει φέτος στο γήπεδό της τους ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, Πανιώνιο, Ξάνθη και Λαμία και μακριά απ’ αυτό τους Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ.
Έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκτός με Παναθηναϊκό και ΑΕΛ.

Εάν η ΑΕΚ κερδίσει την Κυριακή τον Λεβαδειακό θα φτάσει τους 27 βαθμούς και εάν προσθέσουμε και τους τρεις που κέρδισε στο γήπεδο, αλλά της αφαιρέθηκαν για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό τότε ο πρώτος γύρος θα την βρει να έχει κερδίσει 30 βαθμούς. Μόλις έναν δηλαδή λιγότερο από τον περυσινό Α’ γύρο.

Η διαφορά της φετινής ΑΕΚ, βάση αριθμών λοιπών είναι μικρή. Το πρόβλημα δεν είναι η ΑΕΚ και η πορεία της, αλλά η πορεία των άλλων που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα. Το πρόβλημα είναι η αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ με 13 νίκες και μία ισοπαλία σε 14 ματς, του Ολυμπιακού με τις 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Mε την σημαντική διαφορά πως οι δύο βασικοί αντίπαλοι έπαιξαν Europa League και η ΑΕΚ με φτωχότερο ρόστερ στο Champions League.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Και όχι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος επαναλαμβάνω με ότι αυγά έχει τέτοια ομελέτα φτιάχνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα