Το πρώτο... Μπουζούκ(η) του Δώνη και ο μεθοδικός κος Μαρτίνς

Μπορεί το μπουζούκι να είναι όργανο, αλλά ο Γιάννης Μπουζούκης έβαλε χθες στα Πηγάδια τις βάσεις για να εξελιχθεί στο πρώτο... βιολί (ή μπουζούκι, αν το προτιμάτε ορισμένοι) του Γιώργου Δώνη και του Παναθηναϊκού.

Ο 20χρονος μέσος πέτυχε στη Ξάνθη το υπέροχο γκολ της νίκης του τριφυλλιού
στην πρεμιέρα του στη μεγάλη κατηγορία, μοίρασε αρκετές καλές μπάλες στους συμπαίκτες του και γενικά επιβεβαίωσε με την παρουσία του τα καλά λόγια που ακούγονται εδώ και καιρό για το πρόσωπό του.

Μετά το τέρμα του αγκάλιασε τον Δώνη, ο οποίος δικαιώθηκε στην πρόβλεψή του ότι "η ομάδα θα είναι έτοιμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος" την ώρα στα φιλικά της προετοιμασίας έψαχνε τη νίκη με το... κιάλι!

Κι όμως το 3-4-2-1 του προπονητή του Παναθηναϊκού λειτούργησε άψογα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για τους πράσινους. Κι αν ακούγεται υπερβολή ότι στην πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος το πρώτο ματς μπορεί να είναι "τελικός", ο αγώνας με την Ξάνθη ήταν!

Και το τριφύλλι κέρδισε τον πρώτο μεγάλο από τους 30 "τελικούς" του, έκανε το -6, μείον 3 και σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο του. Και γιατί δεν κινδύνευσε από την Ξάνθη και γιατί ήταν η ομάδα που έπαιζε καλύτερα όσο το ματς εξελισσόταν.

Ο κόσμος του λοιπόν, πρέπει να επικεντρώσει στο αγωνιστικό κομμάτι, να στηρίξει τον Δώνη και τα νέα παιδιά της ομάδας και να αφήσει απέξω το διοικητικό χάος που οδηγεί σε αποπροσανατολισμό όλων όσων γίνονται εντός αγωνιστικό χώρου.

Ο μεθοδικός Αντρέ Μαρτίνς

Κι αν στα Πηγάδια πρωταγωνιστής ήταν ο Μπουζούκης, στο Καραϊσκάκη ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε για δεύτερο στη σειρά ματς ότι γνωρίζει την ομάδα που προπονεί και ξέρει πως να την... κουρντίζει όταν είναι σε παραφωνία!

Το έκανε στο ημίχρονο με την Μπέρνλι, όπου κράτησε τον εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών του στα αποδυτήρια και έτσι στην επανάληψη μετέτρεψαν το 1-1 σε 3-1 και το επανέλαβε και χθες κόντρα στον αξιόμαχο Λεβαδειακό.

Χωρίς καλή παρουσία στα πρώτα 45 λεπτά και με χαμένο πέναλτι στην πλάτη, ο Μαρτίνς έκανε δύο κινήσεις με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου.

Άλλαξε τους Πάρντο και Τοροσίδη με τον Μπουχαλάκη και τον Χασάν, μετέτρεψε το 4-3-2-1 σε 4-4-2, ο Ολυμπιακός έγινε πιο παραγωγικός, πιο επιθετικός, πιο επικίνδυνος, έβγαλε φάσεις για γκολ και πήρε το τρίποντο με ένα φάουλ του Λάζαρου.

Ακόμα κι έτσι ο Μαρίνς δείχνει ότι έχει δουλέψει αρκετά στις στημένες μπάλες, που δίνουν πλέον στις ομάδες ένα σημαντικό ποσοστό από τα γκολ που σημειώνουν.

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Αιγύπτιου φορ Αχμέντ Χασάν που έδειξε καλά στοιχεία και έβγαλε συνεργασίες με τον Γκερέρο, αν και είναι λιγότερο από 15 μέρες στην ομάδα.

ΥΓ: Μπορεί στην Ευρώπη να... πετάει ο ΠΑΟΚ (το ίδιο καλά πήγαν ΑΕΚ και ΟΣΦΠ), αλλά στην πρεμιέρα τα είδε... όλα με τον Αστέρα. Αντίστοιχα δυσκολεύτηκε και ο Ολυμπιακός, ενώ πιο άνετα από το τελικό 2-0 επικράτησε η ΑΕΚ του ΠΑΣ. Και η συνέχεια προς τον τίτλο προβλέπεται εξίσου συναρπαστική!
Keywords
Τυχαία Θέματα