Το προφίλ της Μπασακσεχίρ

Η Μπασακσεχίρ, είναι από τις ανερχόμενες δυνάμεις του τουρκικού ποδοσφαίρου. Δύο φορές την περίοδο 2016-17 και πέρυσι τερμάτισε στη 2η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος και άλλες 2 φορές είναι φιναλίστ του τουρκικού Κυπέλλου (2010-11, 2016-17). Ψάχνει ένα τρόπαιο, μία μεγάλη επιτυχία, μία ομάδα που μετράει μόλις 29 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1990.
Προπονητής της ομάδας, είναι ο παλαίμαχος 45χρονος άσος Οκάν Μπουρούκ που διαχειρίζεται ένα ρόστερ που αποτελείται από «λαμπερά» ονόματα. Ρομπίνιο, Ντεμπά Μπα, Γκαέλ Κλισί, Αρντα Τουράν.

Πέρα από τα αγωνιστικά, η ομάδα
της Κωνσταντινούπολης έχει συνδεθεί με την κυβέρνηση Ερντογάν. Γιατί οι ιδιοκτήτες της, στηρίζουν το AKP, το κόμμα του πρόεδρου της Τουρκίας.
Τη φετινή περίοδο δεν έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα και έχει αποκτήσει παίκτες όπως οι Μπέχιτς (από Αϊντχόφεν με 1 εκατ. ευρώ), Γκούλμπραντσεν (ελεύθερος από Σάλτσμπουργκ), Σογιάλπ (ελεύθερος από Μπούρσασπορ) και Ντεμίρ (ελεύθερος από Σίβασπορ). Την ίδια ώρα έχουν αποχωρήσει έξι ποδοσφαιριστές, οι Μπελόζογλου, Κουντριασόφ, Τσίτσεκ, Ενέρ, Τάσι και Μπάγιτς.

Το πρώτο ματς εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί θα το δώσει στις 6 ή 7 Αυγούστου στην Τουρκία, ενώ το δεύτερο θα είναι μία εβδομάδα αργότερα στις 13 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Η Μπασακσεχίρ αγωνίζεται στο Στάδιο «Φατίχ Τερίμ» χωρητικότητας 17. 156 θεατών.

ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες: Βολκάν Μπαμπατσάν, Μερτ Γκιουνόκ, Φαρούκ Τσακίρ
Αμυντικοί: Γκαέλ Κλισί, Ζόσεφ Αταμά, Αλεξάντρου Επουρεάνου, Αζίζ Μπεχίτς, Αλπαρσλάν Ερντέμ, Ζούνιορ Καϊσαρά
Μέσοι: Εντιν Βίσκα, Μάριο Μισίρ,Αρντά Τουράν, Ελιέρο Ελία, Ιρφάν Καχβετσί, Μαχμούτ Τεκντεμίρ, Μίλος Γιόγιτς
Επιθετικοί: Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν,Στέφανο Ναπολεόνι, Ντεμπά Μπα, Ρομπίνιο
Keywords
Τυχαία Θέματα