Το όνειρο ενός 9χρονου και ο 5ος Παγκόσμιος τίτλος ενός 33χρονου

«Εγώ μια μέρα κύριε Ντένις θα οδηγώ το μονοθέσιό σας στην Formula 1», έλεγε κοιτώντας στα μάτια τον Ρόν Ντένις εκείνο το αδύνατο αλλά γεμάτο αυτοπεποίθηση 9χρονο αγοράκι.
Ίσως τότε ο Ρον Ντένις να είχε σκεφτεί απλά πως πρόκειται για ένα ακόμη παιδί που στα όνειρά του έβλεπε τον εαυτό του πιλότο της F1, ίσως πάλι να του έκανε κλικ το σίγουρο βλέμμα του μικρού κι να τον έβαλε σε σκέψεις. Η ζωή όμως είναι πάντα πιστή στα σχέδιά της, τα γνωρίζεις δεν τα γνωρίζεις και για τον Λούις Χάμιλτον το… κάρμα ήταν ξεκάθαρο. «Θα γίνεις ένας από τους κορυφαίους πιλότους της F1 όλων των εποχών» και το μόνο
που είχε να κάνει ο μικρός ήταν να… μεγαλώσει δουλεύοντας πολύ και σκληρά.

Το 2008 η αρχή...

Η φύση το προίκισε μ’ ένα Θείο ταλέντο, να μπορεί να τιθασεύει το μονοθέσιο καλύτερα από τους περισσότερους συναδέλφους του. Οι ζωές του Βρετανού οδηγού και του αφεντικού της McLaren Mercedes Ρον Ντένις σμίγουν και ο 9χρονος έχει πλέον μεγαλώσει. Το 2008 ο Χάμιλτον όχι απλά οδηγά τον μονοθέσιο του Ντένις αλλά κατακτά και τον 1ο του Παγκόσμιο τίτλο.
Είχε ήδη μπει στο «Πάνθεον» εκείνων που έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο τίτλο.
Ο Χάμιλτον είχε κάνει αυτό για το οποίο η μαμά του τον έφερε στον κόσμο κι ας μην το ήξερε, να μπει στην elite των πιλότων που θα οδηγούσαν πάντα με έναν και μόνο σκοπό, να κατακτούν τίτλους. Ο Βρετανός πήρε, μετά το 2008, τα πρωταθλήματα του 2014, του 2015 και του 2017, φτάνοντας τα «4»- όσα έχει, δηλαδή, και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά και ο τεράστιος Αλέν Προστ.

Τα παιχνίδια της ζωης και ο 5ος Παγκόσμιος τίτλος

Η ζωή κάνει περίεργα κι άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ο Χάμιλτον πέρσι στις 30 Οκτωβρίου κατακτούσε στη πίστα του Μεξικού τον 4ο Παγκόσμιο τίτλο του, με αντίπαλο στην διεκδίκηση τον Φέτελ και νικητή του GP των Φερστάπεν. Φέτος έγινε ακριβώς του ίδιο. Ο Χάμιλτον θα μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο του στις ΗΠΑ ένα GP πριν, όμως η νίκη του Ραϊκόνεν άλλαξε τα σχέδια. Έτσι η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο Χάμιλτον ταξιδεύει στο Μεξικό για να κατακτήσει κι επίσημα των τίτλο. Όπως κι έγινε. Αυτή τη φορά 28η Οκτωβρίου, πέμπτος Παγκόσμιος τίτλος για τον Βρετανό (στα 12 χρόνια που οδηγεί στην F1) και γράφει ιστορία και μπαίνει στην ολόχρυση σελίδα του σπορ, αφού μόλις ένας έχει 5 τίτλους, ο τεράστιος Αργεντινός Φάντζιο.

Πλέον ο στόχος του Χάμιλτον είναι ένας κι ακούει στο όνομα Μίκαελ Σουμάχερ. Ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών (μαζί με τον αείμνηστο Άιρτον Σένα) έχει επτά Παγκόσμιους τίτλους. Ο Χάμιλτον στα 33 του χρόνια, πλέον και με άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τα «Ασημένια Βέλη» της Mercedes έχει δύσκολο έργο, αλλά όπως γράψαμε και στην αρχή, δεν ξέρεις τι έχει η ζωή γραμμένο…
Keywords
Τυχαία Θέματα