Το Λονδίνο πάει...Μπακού!

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Άρσεναλ (22.00) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, στον λονδρέζικο «εμφύλιο» για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Μόλις...4.665 χιλιόμετρα μακριά από την αγγλική πρωτεύουσα, οι δύο «Λονδρέζες» θα μονομαχήσουν για το δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο, με την Τσέλσι να θέλει να το κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της και την Άρσεναλ για πρώτη.

Κεντρικό πρόσωπο του τελικού ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ Πετρ Τσεχ, ο οποίος θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο
στο τελευταίο του παιχνίδι ως ενεργός ποδοσφαιριστής, απέναντι στην παλιά του ομάδα, στην οποία αναμένεται να επιστρέψει το καλοκαίρι αναλαμβάνοντας διοικητικό πόστο!

Ιδιαίτερο το ματς και για τον κορυφαίο της Τσέλσι Εντέν Αζάρ, που όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα των «μπλε».

Όσο για τον τεχνικό της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην καριέρα του μετά το «χατ- τρικ» με τη Σεβίλλη, κερδίζοντας παράλληλα για τους «κανονιέρηδες» και ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Το ελληνικό ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής με ευρωπαϊκό τρόπαιο σε επίπεδο συλλόγων.

Αγωνιστικά, για την Τσέλσι αμφίβολοι είναι οι Καντέ και Κέιχιλ, ενώ εκτός μένουν οι Λόφτους - Τσικ, Χάντσον - Οντόι, Ρούντιγκερ και Αμπάντου.

Για την Άρσεναλ είναι αμφίβολος ο Γουέλμπεκ και εκτός οι Ράμσι, Σουάρες, Μπεγερίν, Χόλντινγκ και Μχιταριάν.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΤΣΕΛΣΙ (Σάρι): Κέπα - Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Λουίζ, Αλόνσο - Κόβατσιτς, Ζορζίνιο, Μπάρκλι - Πέδρο, Ζιρού, Αζάρ.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Έμερι): Τσεχ - Κολάσινατς, Κοσιελνί, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Μέιτλαντ-Νάιλς - Τζάκα, Τορέιρα - Ομπαμεγιάνγκ, Οζίλ - Λακαζέτ.
Διαιτητής: Ρόκι (Ιταλία).
Keywords
Τυχαία Θέματα