Η ΑΕΚ είναι στοίχημα για τον Καρντόσο

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε και επίσημα για την ΑΕΚ το μεσημέρι της Τρίτης με την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Μιγκέλ Καρντόσο. Ένας προπονητής άγνωστος στο ελληνικό κοινό και η αλήθεια είναι όχι με... βαρύ βιογραφικό. Σίγουρα όμως με πολλή όρεξη και διάθεση για δουλειά. Αν κρίνουμε από το παρελθόν του, τόσο στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες, όσο και στην Ρίο Άβε και λιγότερο (βάση αποτελεσμάτων) στις Ναντ και Θέλτα.

Ακούγονται και γράφονται πολλά για την τακτική, τη φιλοσοφία, το πλάνο του Πορτογάλου
προπονητή. Ότι και να ειπωθεί, ότι και να γραφτεί είναι μόνο θεωρία. Τίποτα παραπάνω. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Φυσικά, άπαντες στις τάξεις των “κιτρινόμαυρων” από τον Μελισσανίδη μέχρι τον “τελευταίο” οπαδό ευελπιστούν στο πρόσωπο του Καρντόσο να βρεθεί ένας νέος... Σάντος. Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό είναι αδύνατο να απαντηθεί τούτη τη στιγμή. Θα πρέπει να περιμένουμε.

Πολλοί λένε πως είναι ένα στοίχημα για την ΑΕΚ η επιλογή του Καρντόσο αντί να προτιμήσει να παραμείνει στην πιο σίγουρη λύση του Χιμένεθ. Για μένα το στοίχημα δεν είναι ούτε της ΑΕΚ, ούτε του Λυμπερόπουλου, αλλά του ίδιου του Πορτογάλου. Με δύο αποτυχημένα περάσματα εκτός Πορτογαλίας ενδεχομένως να γνωρίζει και ο ίδιος ότι ίσως είναι από τις τελευταίες του ευκαιρίες να φτιάξει το όνομά του στο εξωτερικό και όταν επιστρέψει στην πατρίδα του το όνομά του να είναι ψηλά στην λίστα των εγχώριων κλαμπ που πρωταγωνιστούν.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα ή πρότζεκτ, πείτε το όπως θέλετε, χρειάζεται πολλά για να πετύχει. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να αναφερθώ σε ενίσχυση ή αριθμό παικτών. Αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα οι ειδικοί που βρίσκονται στις αρμόδιες θέσεις. Με δεδομένο ότι και ο Μελισσανίδης στην πρόσφατη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι στόχος του είναι να ετοιμάσει την ομάδα που θα μπει στην “Αγιά Σοφιά” θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από τους πάντες. Από την διοίκηση, τους παίκτες, τον κόσμο. Ειδικότερα απ' αυτόν που με τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων αύξησε και τις απαιτήσεις προς την ομάδα. Φυσικά και αυτό πρέπει να κάνει ένας φίλαθλος. Να απαιτεί από την ομάδα του, αλλά και να την στηρίζει. Στα καλά, στα άσχημα και τα δύσκολα. Και όχι μόνο να χειροκροτεί στις χαρές.

Δεν θα είναι εύκολη η νέα χρονιά που θα αρχίσει τις επόμενες εβδομάδες γι' αυτό χρειάζεται ψυχραιμία απ' όλους. Διαφορετικά ο Καρντόσο θα γίνει σύντομα ο νέος Ουζουνίδης, ο νέος Χιμένεθ και η ΑΕΚ θα μπει ξανά σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή.

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ... Δεν υποστηρίζω πως αν η ΑΕΚ δεν... τραβάει με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της θα πρέπει να τον στηρίζει εσαεί. Η στήριξη και η υπομονή εννοείται πως έχει τα όριά της. Περισσότερα θα πούμε όταν ακούσουμε και τον ίδιο, στην παρουσίασή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα