Το Κρεμλίνο επιτίθεται στον Μπάιντεν: Ευερέθιστος, κουρασμένος και ξεχασιάρης- Γι αυτό επιτέθηκε στον Πούτιν

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν “προσωπικές προσβολές” και επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά.

Ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τον Πούτιν “εγκληματία πολέμου” και “δολοφονικό δικτάτορα”, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν”, δήλωσε

ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στους δημοσιογράφους.

“Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα”, πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕΜΠΕ.

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καγκελάριο της Γερμανίας είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας σήμερα το πρωί.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το “καθεστώς του Κιέβου”, όπως είπε στον Όλαφ Σολτς, ότι “καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες” ενώ η Μόσχα εξακολουθεί να υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις.

“Έχουμε σημειώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να καθυστερήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, υποβάλλοντας όλο και πιο μη ρεαλιστικές προτάσεις”, αναφέρεται στην απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

“Παρόλα αυτά, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσει την αναζήτηση μιας λύσης σύμφωνα με τις γνωστές προσεγγίσεις αρχών της”.

Το Κρεμλίνο σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι η ρωσική αντιπροσωπεία δείχνει ετοιμότητα να εργαστεί πιο γρήγορα από την ουκρανική πλευρά.

Κατάπαυση πυρός ζήτησε ο Σολτς

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Στη σχεδόν ωριαία συνομιλία τους, ο Σολτς τόνισε επίσης ότι η ανθρωπιστική κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό, είπε εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα