Προγνωστικά Ιταλία: Τα over της Σασουόλο και η Τζένοα που "καίγεται"

Με δύο αγώνες ανοίγει το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στη Serie A. Την αυλαία ανοίγει η αναμέτρηση της Σασουόλο με τη Σπέτσια, όπου ο άσος είναι φαβορί στο 1.70 κατά μέσο όρο (19:45 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24).

Η Σασουόλο βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας, χωρίς να έχει χειροπιαστό βαθμολογικό στόχο, αφού

απέχει οχτώ βαθμούς από την 7η θέση, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα του Αλέσιο Ντιονίζι, με την γκέλα που έκανε στο Σαλέρνο την προηγούμενη αγωνιστική, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές θέσεις. Δεδομένα αποτυχία, το 2-2 με την ουραγό Σαλερνιτάνα κι ας έμεινε με δέκα στο 59'. Ισοφαρίστηκε στο 81' και στο φινάλε κινδύνευσε ακόμη και με την ανατροπή.

Το μοναδικό θετικό είναι πως διεύρυνε στα πέντε ματς (3-2-0) το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα και φυσικά συνέχισε την έφεσή της στα over 2,5, εμφανίζοντας το ένατο στις τελευταίες 12 αγωνιστικές.

Από την άλλη, η Σπέτσια μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες, κέρδισε πειστικά 2-0 (xGoals 2,30-0,49) την Κάλιαρι, σε ένα ματς που είχε και χαμένο πέναλτι και δοκάρι. Απομακρύνθηκε έτσι, επτά βαθμούς από τη 18η θέση και φυσικά θα παίξει απόψε με πολύ μικρότερη πίεση.

Η ομάδα του Τιάγκο Μότα, πριν χάσει με 1-0 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, σκόραρε σε πέντε σερί παιχνίδια εκτός έδρας με Νάπολι, Τζένοα, Μίλαν, Σαλερνιτάνα και Μπολόνια. Η Σασουόλο φέτος σε 29 αγώνες πρωταθλήματος έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόλις τρεις φορές. Πέρυσι, η Σπέτσια είχε βγάλει διπλό στη Ρέτζιο Εμίλια με 2-1, ενώ στον πρώτο γύρο, το μεταξύ τους ματς έληξε 2-2. Στο 1.85 το combo Goal/Goal και Over 2,5.

Τζένοα - Τορίνο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Λίγο αργότερα, στη Γένοβα η Τζένοα φιλοξενεί την Τορίνο (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24), σε μία αναμέτρηση που το διπλό είναι φαβορί στο 2.45.

Τα περιθώρια για την Τζένοα στενεύουν επικίνδυνα, καθώς οι αγωνιστικές λιγοστεύουν και η απόσταση από τη 17η θέση είναι αυτή τη στιγμή έξι βαθμοί. Το εντυπωσιακό με την Τζένοα είναι πως από τότε που ανέλαβε ο Αλεξάντερ Μπλέσιν η ομάδα μετράει επτά σερί ισοπαλίες, οι πέντε με 0-0!

Παρόλα αυτά, με τις ισοπαλίες η κατηγορία δεν πρόκειται αν σωθεί. Η Τζένοα σε 29 ματς φέτος έχει κερδίσει μόνο την Κάλιαρι στα μέσα Σεπτέμβρη και εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα της Serie A χωρίς νίκη εντός έδρας (0-8-6).

Στο 0-0 βέβαια με την Αταλάντα, την προηγούμενη εβδομάδα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η αντίπαλος βρισκόταν εν μέσω των ευρωπαϊκών της αγώνων με τη Λεβερκούζεν και λίγο έλειψε να βγάλει ένα σπουδαίο και ανέλπιστο διπλό, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Στον αντίποδα, η Τορίνο αδικείται από το 1-1 με την Ιντερ, δεδομένου ότι είχε το προβάδισμα από το 12ο λεπτό και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, έχοντας μάλιστα προηγουμένως, χάσει μεγάλη ευκαιρία (80') για να κάνει το 2-0. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε επτά παιχνίδια χωρίς νίκη (0-4-3) και βρίσκεται στη μέση του πουθενά στη βαθμολογία, αφού ούτε κινδυνεύει, ούτε μπορεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το αποψινό ματς είναι ιδιαίτερο για τον τεχνικό της Τορίνο, Ιβάν Γιούριτς, αφού στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής για μία τετραετία με τη φανέλα της Τζένοα και έχει κάτσει στον πάγκο της σε τρεις διαφορετικές θητείες. Το παρελθόν του Γιούριτς στην Τζένοα μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και όχι...

Οπως και να έχει, η Τζένοα "καίγεται" για μία νίκη που μπορεί να αλλάξει όλη την ιστορία της σεζόν. Προφανώς, αγωνιστικά η Τορίνο υπερέχει, ωστόσο από τη μία το σερί των γηπεδούχων με τις ισοπαλίες και από την άλλη το γεγονός ότι προσφέρονται σε τιμές αουτσάιντερ, μας δίνουν το δικαίωμα να πάρουμε και κάλυψη.

Το 1Χ προσφέρεται στο 1.60 και μπορεί να ξεπεράσει το 1.90 σε συνδυασμό με το Under 3,5. Σημειώνεται, ότι η Τζένοα μετράει δέκα Under 2,5 στις τελευταίες 11 αγωνιστικές, ενώ η Τορίνο έχει τα περισσότερα Under 3,5 (24) στο πρωτάθλημα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Σασουόλο – Σπέτσια: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.85), 19:45 Τζένοα – Τορίνο: 1Χ & Under 3,5 (απόδοση 1.91), 22:00
Keywords
Τυχαία Θέματα