Το καρτούν για την Σερένα άναψε φωτιές

Η αντίδραση της Σερένα Γουίλιαμς προς τον διαιτητή του τελικού του US OPEN, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Αυστραλός γελοιογράφος Μαρκ Νάιτ, το προχώρησε λίγο παραπάνω καθώς το… δημιούργημα του στην Herald Sun, με καρικατούρα την Σερένα έγινε έναυσμα δημόσιας συζήτησης.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στο λογαριασμό της στο Twitter στήριξε την
Σερένα.

«Δημιούργησε μία εικόνα με ρατσιστικά και σεξιστικά κίνητρα και κατάφερε να μετατρέψει τη δεύτερη μεγαλύτερη γυναίκα αθλήτρια σε ένα αντικείμενο», έγραψε η συγγραφέας.

Στη γελοιογραφία του Νάιτ, διακρίνεται η Σερένα Ουίλιαμς να ρίχνει τη ρακέτα του στο έδαφος, στον τελικό του US Open, αφήνοντας όμως, σύμφωνα με την Ρόουλινγκ, σεξιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα, ενώ παράλληλα εμφανίζει τον διαιτητή Κάρλος Ράμος να ζητάει από την Ναόμι Οσάκα να την αφήσει να νικήσει.

«Η γελοιογραφία είναι για την κακή συμπεριφορά της στο γήπεδο (...) Δεν το έκανα για να δείξω κάτι άλλο για την Σερένα . Είναι μία πρωταθλήτρια», δήλωσε ο Αυστραλός.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό είπε χαρακτηριστικά: «Έχει τρελαθεί ο κόσμος. Το καρτούν θίγει μια κακή συμπεριφορά και δεν έχει καμία σχέση με τη φυλή. Το ζωγράφισα όταν είδα την σπουδαιότερη τενίστα του κόσμου να κάνει σαν μωρό. Είναι ωραία φιγούρα για να σχεδιάζει κανείς, έχει δυνατό και επιβλητικό σώμα. Λυπάμαι που τα social media έδωσαν μια άλλη διάσταση στο σχέδιό μου»

My toon in today’s @theheraldsun on #SerenaWilliams @usopen pic.twitter.com/didwtQg1R5

— Mark Knight (@Knightcartoons) 10 Σεπτεμβρίου 2018

Well done on reducing one of the greatest sportswomen alive to racist and sexist tropes and turning a second great sportswoman into a faceless prop. https://t.co/YOxVMuTXEC

— J.K. Rowling (@jk_rowling) 10 Σεπτεμβρίου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα