Το ημερολόγιο του ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ (3η ημέρα)

Ο φιλικός αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Στεάου Βουκουρεστίου διεξήχθη σε αθλητικό κέντρο που απέχει περίπου σαράντα πέντε λεπτά οδικώς από το Αρνεμ. Μετά το πέρας της εργασίας και των συμβατικών υποχρεώσεων, ξεκινήσαμε οδικώς με τον φίλο και συνάδερφο να επιστρέψουμε στη βάση μας. Στη διαδρομή, συνομιλίες μεταξύ μας για τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε από το πιο σοβαρό φιλικό αγώνα ως τώρα, επικοινωνία με τη δουλειά για διευκρινίσεις και κάπως έτσι
ο χρόνος κύλησε. Μπήκαμε στην πόλη κοντά στα μεσάνυχτα τοπική ώρα, που ούτως ή άλλως ερημώνει από νωρίς, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές – ειδικά τις επαρχιακές – πόλεις της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Η κόπωση δεδομένη και η προσέγγιση στον τελικό σου προορισμό κάποιες φορές σου προκαλεί μια σχετική χαλάρωση.

Με δεδομένη την καίρια παρουσία των ποδηλάτων στο κυκλοφοριακό της Ολλανδίας, οι φωτεινοί σηματοδότες σε κάθε διασταύρωση έχουν ένα φανάρι για τα μηχανοκίνητα οχήματα κι ένα λίγο μικρότερο για τα ποδήλατα. Δεν είναι όμως απαραίτητο αυτά τα δυο να συμβαδίζουν. Ετσι λοιπόν, σε μια μικρή διασταύρωση, ερχόμενοι με – περίπου – χιλιόμετρα, το μάτι αρκέστηκε στο πράσινο που ήταν για τους ποδηλάτες κι αγνόησε το κόκκινο που ήταν για τα υπόλοιπα οχήματα, με αποτέλεσμα την ... αφρενάριστη διεύλευσή του, χωρίς – ευτυχώς – να έρχεται κανείς από τον κάθετο προς εμάς – δρόμο. Τη στιγμή που το συνειδητοποιείς και συνειρμικά ακολουθούν εικόνες του τί θα μπορούσε να έχει συμβεί «παγώνεις». Και για σένα και για όποιον έχεις μαζί σου στο αυτοκίνητο αλλά και για οποιονδήποτε άλλον βρισκόταν τυχαία εκείνη τη στιγμή εκεί. Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να ξεκολλήσει το μυαλό σκεπτόμενος ... δόξα Τω Θεώ, που δεν έπαθε κανείς κάτι. Πάθημα και τεράστιο μάθημα ....

Η επόμενη μέρα μας θύμισε τα προηγούμενα χρόνια σ’ αυτό το μέρος. Συννεφιά αρχικά και μετά από λίγο καταρρακτώδη βροχή με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και τους δέκα πέντε βαθμούς Κελσίου. Μέχρι κι ο κ. Λουτσέσκου φόρεσε ... γάντια! Αλλά για τους ποδοσφαιριστές ήταν ότι καλύτερο. Αλλωστε η παρουσία του Ουάρντα στην προπόνηση φρόντισε για τη ψυχαγωγία όλων, δίχως αυτό ν’ αποτελεί μομφή για τη σοβαρότητα και το μέγεθος της προσπάθειάς του αμιγώς στο κομμάτι της δουλειάς του. Αλλά έχει τον τρόπο του να τα συνδυάζει και τα δυο, ειδικά όταν οι συνθήκες είναι λίγο πιο χαλαρές, στις ατομικές ασκήσεις που έκανε ή μετά το τέλος της προπόνησης.

Η ... αυτοαποθέωση για το πικάρισμα στους τερματοφύλακες που σκόραρε πήγαινε ... «σύννεφο», ίσως σε μια προσπάθεια να «εκδικηθεί» πρόσωπα και καταστάσεις για το ... ξύλο που έφαγε στην – καθιερωμένη για όλους - υποδοχή από τους συμπαίκτες του για την επιστροφή του στην ομάδα. Το κακό όμως ήταν πως το γέλιο του βγήκε ... ξινό, λόγω του προβλήματος στο μετατάρσιο. Αύριο θα υποβληθεί σε ακτίνες για να διαπιστωθεί η ακριβής κατάστασή του ... Πάντως ήδη «έλειψε» από την απογευματινή κι ίσως περισσότερο από όλους στον προπονητή του, ο οποίος στο πρόσωπό του Αιγύπτιου διέκρινε μια σημαντικότατη λύση για τη μεσοεπιθετική γραμμή αλλά κυρίως έναν ποδοσφαιριστή έτοιμο να ακούσει, να μάθει και να προσαρμοστεί. Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο ξεκίνησαν από χτες, πριν από τον φιλικό αγώνα όταν ο Ρουμάνος τεχνικός αφιέρωσε σημαντικό χρόνο για να του μιλήσει. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια .
Keywords
Τυχαία Θέματα