Το δις εξαμαρτείν...

Πρόβλημα δεν υπάρχει αν κάνεις ένα λάθος στο ποδόσφαιρο... Το πρόβλημα προκύπτει αν δεν μάθεις από αυτό το λάθος και το επαναλάβεις. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν κόντρα στη Λαμία ότι δεν έμαθαν τίποτα από το πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας, έκαναν τα ίδια λάθη στο πρώτο ημίχρονο και τούτη τη φορά δεν τους έφταιγε ούτε το κρύο, ούτε
το χιόνι, ούτε η βροχή, αλλά ο κακός τους εαυτός.

Σε άλλες ...κανονικές εποχές, δεύτερη ήττα από μια μικρή επαρχιακή ομάδα μέσα σε λίγες ημέρες, θα ήταν "σελίδα ντροπής" στο βιβλίο της ιστορίας του Τριφυλλιού. Για τον Παναθηναϊκό των δεκάδων προβλημάτων και των ...άδειων ταμείων, ήταν απλά μια Δευτέρα.

Για διάφορους λόγους, οι Πράσινοι δεν έχουν την ίδια αγωνιστική εικόνα μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων. Η μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε σχεδόν ολόκληρη η ομάδα με την ίωση, η αδυναμία του συλλόγου να ενισχυθεί μεταγραφικά σε θέσεις που "πονάει", ενδεχομένως και η υπεροψία που έδειξαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές εξαιτίας της εντυπωσιακής πορείας του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο, έχουν επηρεάσει σημαντικά το Τριφύλλι. Και μια ματιά στον πίνακα των αποτελεσμάτων είναι αρκετή για να φανεί το πρόβλημα. Δύο ήττες από τη Λαμία και μια εντός έδρας ισοπαλία με την Ξάνθη είναι ο απολογισμός του Παναθηναϊκού στα πρώτα παιχνίδια του 2019, ενώ ο "συναγερμός" χτυπάει κυρίως για την προβληματική αγωνιστική εικόνα των Πράσινων στα συγκεκριμένα ματς.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα της Λαμίας, οι Πράσινοι χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα και απογοήτευσαν με την "άνευρη" παρουσία τους. Υπήρξε βελτίωση στο δεύτερο 45λεπτο, όμως ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε σε κανένα σημείο του αγώνα - τα εφετινά του - υψηλά επίπεδα απόδοσης. Προβλέψιμη επιθετική ανάπτυξη, "κενά" στα μετόπισθεν και βεβιασμένες ενέργειες στα τελευταία λεπτά, ενώ "βραχυκύκλωμα" υπήρξε και στον πάγκο, αφού ο Δώνης δεν μπόρεσε διαβάσει σωστά το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας, αλλά και να βρει κατά τη διάρκεια του αγώνα τις κατάλληλες λύσεις στην τακτική προσέγγιση του Χάβου. Οι Πράσινοι έχασαν απίθανες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση ή ακόμα και στη νίκη και μοιραία ήρθε άλλη μια ήττα στην επαρχία, η οποία μοιάζει με ένα μικρό πισωγύρισμα στην εφετινή πορεία των "μπέμπηδων" του Παναθηναϊκού.

Μην ψάχνετε για διακριθέντες στη Λαμία. Με εξαίρεση τον θετικό Διούδη και τον φιλότιμο Γιόχανσον, οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν βοήθησαν όσο θα μπορούσαν την ομάδα τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα