Το χωριό της Ινδίας που εκδίδει τα κορίτσια του

Πολλές οικογένειες στην Ινδία ακόμη θρηνούν όταν ένα κορίτσι έρχεται στη ζωή, που δεν είναι εύκολη για τις γυναίκες στη χώρα. Υπάρχει όμως ένα χωριό που το πανηγυρίζει.

Όταν γεννήθηκε η Leena όλο το χωριό το γιόρτασε. Στο Sagar Gram που βρίσκεται στην κεντρική Ινδία, η ζωή είναι διαφορετική για τα κορίτσια, από ότι στην υπόλοιπη χώρα. Πρώτα από όλα είναι περισσότερα από τα αγόρια. Δεύτερον, όταν έρθει η ώρα να παντρευτούν είναι οι γυναίκες που παίρνουν προίκα από την οικογένεια του γαμπρού. Και τρίτον οι γυναίκες είναι αυτές που θα φέρουν τα λεφτά στο σπίτι. Αυτά όμως δεν συμβαίνουν γιατί

οι κάτοικοι του Sagar Gram είναι προοδευτικοί, αλλά γιατί όταν τα κορίτσια τους «μεγαλώνουν», φτάνουν δηλαδή στην ηλικία των 11 ετών, ξεκινούν να εργάζονται ως εργάτριες του σεξ.

Μπορεί η Ινδία να έχει καταργήσει τις διακρίσεις λόγω κάστας εδώ και 70 χρόνια, είναι όμως πολύ δύσκολο να σβήσει μια παράδοση χιλιάδων ετών. Για πολλούς Ινδούς, η κάστα στην οποία ανήκουν καθορίζει ακόμη το από ποιόν θα παντρευτούν μέχρι το τι θα φάνε. Σε πολλές περιπτώσεις η κάστα είναι που τους παγιδεύει στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση. Ένα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα είναι και η περίπτωση των κοριτσιών του Sagar Gram, η σεξουαλική εκμετάλλευση των οποίων δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Τουλάχιστον 100.000 γυναίκες και κορίτσια έχουν εγκλωβιστεί σε αυτή την κατάσταση, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσες είναι αυτές που ζουν το μαρτύριο τους χωρίς κανείς να το ξέρει.

Η Leena, που είναι σήμερα 22 χρονών, λέει στον Guardian, ότι όλα τα κορίτσια στο Sagar Gram μεγαλώνουν ακούγοντας ένα παραμύθι. Η ιστορία έχει ως εξής: Κάποτε ένας βασιλιάς ερωτεύτηκε μια χορεύτρια. Η βασίλισσα του λοιπόν, εξοργισμένη, της έβαλε μια δοκιμασία: αν μπορούσε να διασχίσει ένα ποτάμι περπατώντας σε ένα σχοινί, θα μπορούσε να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας και να ανέβει μόνιμα κάστα. Η χορεύτρια ήταν ένα βήμα πριν την όχθη του ποταμού και την επιτυχία, όταν η βασίλισσα της έκοψε το σχοινί. «Μέχρι τώρα δελεάζαμε τους άνδρες σας με το χορό», είπε η χορεύτρια τότε στη βασίλισσα. «Από δω και πέρα, θα κλέβουμε τους άντρες σας με το σώμα μας», την προειδοποίησε.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα