Το «αντίο» της ΑΪΚ στον Σούντγκρεν (pic)


Το απόγευμα της Κυριακής η ΑΪΚ αποχαιρέτισε τον Ντάνιελ Σούντγκρεν. Η ομάδα της Στοκχόλμης έχει ως πρώτο θέμα στον επίσημο διαδικτυακό της τόπο την αποχώρηση του Σουηδού με τίτλο: «Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν αφήνει το ποδόσφαιρο της ΑΪΚ». Στο άρθρο που το συνοδεύει και φέρει την υπογραφή του Στέφαν Μέλερμποργκ, επιχειρείται μια αναδρομή στο παρελθόν του ποδοσφαιριστή του Άρη, την ιδιαίτερη σχέση του με την ομάδα και την πορεία του από το ξεκίνημα της καριέρας του, την ιδιαιτερότητα με το κοινό παρελθόν που έχει με τον πατέρα του στην ΑΪΚ,
ενώ φιλοξενείται και αποχαιρετιστήρια δήλωση του 28χρονου στην οποία αναφέρει: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω πως νιώθω έναν ... ‘κόμπο’ στον λαιμό μου. Φεύγω από την ομάδα που αγαπώ και στην οποία ανδρώθηκα ως ποδοσφαιριστής. Ποτέ δε θα ξεχάσω όταν από τις κερκίδες του γηπέδου παρακολουθούσα τον πατέρα μου ν’ αγωνίζεται κι έλεγα ‘εδώ θα παίξω κι εγώ μια μέρα’. Τώρα, αρκετά χρόνια μετά κάθομαι μόνος μου σε μια αίθουσα ξενοδοχείου και γράφω αυτά τα λόγια με πολύ αγάπη. Αγάπη που μπορεί να περιγραφεί με έναν τίτλο και περισσότερες από εκατό συμμετοχές σε αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις».

Και συνεχίζει: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στην οικογένειά μου, η οποία από την αρχή με έβαλε στο ‘σχολείο’ AIK, στη φίλη μου και στους φίλους μου που πάντα έμεναν δίπλα μου ανεξάρτητα από τη συνεργασία ή τις αντιξοότητες. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάζονταν στην ομάδα για να έχουμε καλές συνθήκες, οι οποίες μου έδωσαν ασφάλεια από την πρώτη μέρα. Για τους ανθρώπους της που πίστευαν σε μένα. Τέλος, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο, σε όλους τους φανταστικούς οπαδούς. Αυτοί που έγραψαν για μένα στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτοί που ουρλιάζουν το όνομά μου στις κερκίδες και όσοι με πίστευαν και το έδειχναν με κάθε τρόπο. Οι οπαδοί σήμαιναν πολλά για μένα, είμαι κι ο ίδιος υποστηρικτής κι αν δεν ήμουν αρκετά τυχερός για να είμαι καλός στο ποδόσφαιρο τότε εγώ ο ίδιος θα ήμουν σήμερα ανάμεσά τους, όπως έκανα όταν ήμουν νεότερος. Εκείνοι που με γνωρίζουν ξέρουν ότι θα είμαι αιώνια ευγνώμων στην οικογένεια AIK. Ραντεβού και πάλι είτε στον αγωνιστικό χώρο είτε στην κερκίδα», καταλήγει ο Σούντγκρεν.

Αναλόγων συναισθημάτων ήταν και το αντίστοιχο μήνυμα του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Μπιόν Βέστρομ: «Ο Ντάνιελ έχει δώσει την καρδιά του για την ΑΙΚ. Αξίζει αυτή τη νέα πρόκληση και τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες. Θέλω να πιστεύω, ότι θα τον δούμε και πάλι με τη φανέλα της ΑΙΚ ».
Keywords
Τυχαία Θέματα