Το League Cup της Σύρου και του …Ολυμπιακού

Σύρος, αποστολή: Παντελής Λώλης

Αν η διοργάνωση του League Cup δεν συνοδευόταν από το τεράστιο ονοματεπώνυμο «Νίκος Σαμαράς» τότε οι διοικούντες την ΕΣΑΠ θα μπορούσαν να την ονομάσουν League Cup «Σύρος-Ολυμπιακός».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το 7ο League Cup που ξεκινάει το απόγευμα στη Σύρο έχει φιλοξενηθεί άλλες δύο φορές στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ενώ οι 4 από τις 6 συνολικά διοργανώσεις έχουν ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» χρώματα. Στην Σύρο λοιπόν, που
ξέρει να διοργανώνει τουρνουά (από το 2009 είναι η 5η διοργάνωση που φιλοξενεί το νησί), όλα δείχνουν και πάλι Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι». αήττητοι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ήδη στον τελικό του Challenge Cup, παίζουν σχεδόν χωρίς αντίπαλο αφού το σημερινό εμπόδιο του ημιτελικού που ακούει στο όνομα «Φοίνικας Σύρου» δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο φορμαρίσματος. Από τους Συριανούς πιθανότατα για ένα ακόμη παιχνίδι θα απουσιάσει ο βασικός τους ακραίος, Λιντζ και πλέον όλο το βάρος θα πέσει πάνω στον Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Αν ο Βούλγαρος αντέξει στους ώμους του όλον τον Φοίνικα θα δείξει. Το πλεονέκτημα πάντως στον ημιτελικό το έχουν οι παίκτες του Μουνιόθ που και φορμαρισμένοι είναι και με ανεβασμένη ψυχολογία έχουν φθάσει στο νησί. Κρατείστε επίσης ότι ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο Λιγκ Καπ από τις 6 Οκτωβρίου 2013 όταν ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 3-2 σετ. Από τότε μετράει 15 σερί νίκες. Φαβορί υπάρχει και στον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό. Ο ανεβασμένος στον δεύτερο γύρο Παμβοχαϊκός παίζει με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης οι παίκτες του οποίοι έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην ρουλέτα των πλέϊ άουτ για να σώσουν την ομάδα. Πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιτελικού η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου θα τιμήσει τον Βασίλη Κουρνέτα για την προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Παρασκευή 30 Μαρτίου

Α΄ ημιτελικός: Γυμναστήριο Ερμούπολης 17.00 (ΕΡΤ2):

Γ. Α. Σ. Παμβοχαϊκός – Μ .Γ. Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Βασιλειάδης Βασίλης, Παπακοσμάς

Β΄ ημιτελικός: Γυμναστήριο Ερμούπολης 20.00 (ΕΡΤ2):

Α. Ο. Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Παπαδογούλας Χαράλαμπος, Ονόπας

Σάββατο 31 Μαρτίου

Τελικός: Γυμναστήριο Ερμούπολης 17.00 (ΕΡΤ2):

Νικητής ημιτελικού Α΄ - Νικητής ημιτελικού Β΄

Η ιστορία του Λιγκ Καπ

ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

2016-17 (Ρέντη): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2015-16 (Σύρος): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2014-15 (Γλυφάδα): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2013-14 (Αλεξανδρούπολη): ΑΕΚ

2012-13 (Βραχάτι): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2011-12 (Σύρος): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

ΟΙ MVP

2017: Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (Ολυμπιακός)

2016: Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Ολυμπιακός)

2015: Γιώργος Στεφάνου (Ολυμπιακός)

2014: Νίκος Κρέτσης (Α.Ε.Κ.)

2013: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός)

2012: Στέλιος Νικηφορίδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ LEAGUE CUP

2017: Ολυμπιακός (Σλόμπονταν Μπόσκαν)

2016: Ολυμπιακός (Ρομπέρτο Πιάτσα)

2015: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης)

2014: Α.Ε.Κ. (Άκης Φλαούνας)

2013: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης)

2012: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (Νίκος Νεόφυτος)

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ LEAGUE CUP

4 τίτλοι: Κοκκινάκης

3 τίτλοι: Γκούζντα, Σουλτανόπουλος, Στεφάνου, Στιβαχτής, Φιλίποφ

2 τίτλοι: Γιούρισιτς, Μαρούλης, Ρουμελιωτάκης, Σωτηρίου, Χριστοφιδέλης.

1 τίτλος: Αγκάμεζ, Αθος Κόστα, Αλεξίου, Αρβανίτης, Αχιλλεόπουλος, Γιορντάνοφ, Δελιπρίμμης, Έγκλεσκαλνς, Ζουπάνης, Θάνος, Κατσανεβάκης, Κλαρκ, Κοΐστρα, Κουρνέτας, Κουρούπης, Κρέτσης, Λάππας, Μαντέκας, Μάρκου, Νικηφορίδης, Ντάγκουμπιτς, Νταφ, Ντιάτσκοφ, Ντόκιτς, Όγκουρτσακ, Παγιάν, Παπαδόπουλος Τζορτζ, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαγγελόπουλος, Πέτρογλου, Ποτόσνικ, Προύσαλης, Σακόγλου, Σμαραγδής, Σπίνου, Σφενδυλάκης, Τακουρίδης, Ταμπουρατζής, Τζελάτι, Τόρρες, Τσέργας, Τσουκ, Τσούπκοβιτς, Φράγκος, Χατζόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα