Το CAS απέρριψε τις προσφυγές των Ρωσίδων Λεμπέντεβα, Αμπακούμοβα και Γκνιντένκο

Το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) απέρριψε τις προσφυγές τριών Ρωσίδων αθλητριών κατά των αποφάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), οι οποίες τις έκριναν ένοχους για παραβίαση του κανονισμού αντιντόπινγκ.

Το CAS επιβεβαίωσε τις αποφάσεις της ΔΟΕ να τιμωρήσει με αποκλεισμό την αθλήτρια της ποδηλασίας Εκατερίνα Γκνιντένκο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο
Λονδίνο, καθώς και δύο αθλητριών του στίβου, την Μαρία Αμπακούμοβα, «ασημένια» Ολυμπιονίκη του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, και την επίσης «ασημένια» Ολυμιονίκη της ίδιας διοργάνωσης στο μήκος και στο τριπλούν, Τατιάνα Λεμπέντεβα.

Και οι τρεις αθλήτριες αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, επειδή σε δείγμα τους ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη αναβολική στεροειδής ουσία χλωροδεϋδρομεθυλοτεστοστερόνη (CDMT).

Η σκιά του ντόπινγκ έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στο ρωσικό αθλητισμό από το 2015, μετά από μια σειρά σκανδάλων που οδήγησαν τη ΔΟΕ να απαγορεύσει τη συμμετοχή της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ που έγιναν τον Φεβρουάριο.

Η Ρωσία αρνείται το συστηματικό κρατικό ντόπινγκ που έφερε στη δημοσιότητα το πόρισμα ΜακΛάρεν κι έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς για την πάταξη της μάστιγας του αιώνα.

Η Λεμπέντεβα, η οποία εξακολουθεί να έχει στην κατοχή της το χρυσό μετάλλιο στο μήκος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και ένα ασημένιο στο τριπλούν από το Σίδνεϊ το 2000, αποχώρησε από τον αθλητισμό το 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα