Το 5000 προς 1 και το ποδοσφαιρικό "θαύμα" της Λέστερ

Ο Κρίστιαν Φουκς, έχει ζήσει με την Λέστερ την πιο απίστευτη εξέλιξη σε μία σεζόν, στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Μία ομάδα που κανείς δεν την υπολόγιζε, με 134 χρόνια ζωής, κατάφερε το ακατόρθωτο το 2016. Να κατακτήσει για πρώτη φορά το πρωτάθλημα σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές λίγκες του κόσμου. Που παιζόταν στο ξεκίνημα της σεζόν να φτάσει στην κορυφή; 5000 προς 1.

Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και «χείρα βοηθείας» από την Τότεναμ. Όλα κρίθηκαν στο παιχνίδι Τσέλσο – Τότεναμ στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Όλοι οι παίκτες της Λέστερ ήταν συγκεντρωμένοι στο σπίτι του Βάρντι για να δουν την αναμέτρηση. Μετά την ισοπαλία της Λέστερ με την Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ έπρεπε να φύγει μόνο με το τρίποντο από το γήπεδο της Τσέλσι, μια έδρα στην οποία δεν είχε νικήσει ποτέ τα χρόνια της Premier League. Η Τότεναμ προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, μείωσε στο 58΄ο Κέιχιλ και στο τέλος οι προσευχές οπαδών και παικτών της Λέστερ έπιασαν τόπο. Στο 84΄ο Αζάρ με πολύ ωραίο τέρμα ισοφάρισε και η Λέστερ κατ΄κετησε μαθηματικά τον τίτλο.

«Απλά ήθελα να τον φιλήσω», λέει ο Φουκς. «Ήμασταν όλη η ομάδα μαζί, βλέποντας το παιχνίδι. Όλοι ήλπιζαν ότι θα ερχόταν το αποτέλεσμα που θέλαμε και θα γιορτάσουμε ως πρωταθλητές της Premier League. Αλλά αυτά ήταν τα σκληρότερα 90 λεπτά που έχω βιώσει ποτέ».

«Ήμουν πολύ νευρικός, είχα πάρα πολύ ένταση. Ήθελα να συμβεί το επιθυμητό αποτέλεσμα,, αλλά με την Τότεναμ να προηγείται με 2-0, ήταν τρελό. Ήταν παράλογο έτσι όπως έγινε τελικά».

Πρώτη σεζόν για τον Αυστριακό στην Αγγλία που συνοδεύτηκε με πρωτάθλημα. Όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή.
«Ο Κλαούντιο Ρανιέρι κράτησε τις προσδοκίες μας πολύ χαμηλές. Έκανε πολύ καλά σε αυτό και μεγάλο μερίδιο ανήκει σε αυτόν. Δεν ονειρευόμασταν τίποτα»
Το πλάνο του προπονητή ήταν το εξής:
«Εντάξει, ας κάνουμε ένα επόμενο βήμα, ας κάνουμε ένα επόμενο βήμα, εντάξει είμαστε εδώ, ας κάνουμε το επόμενο βήμα. Αυτό με έκανε προσωπικά να πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο και το συνειδητοποίησα πλέον όταν είμαστε στο σπίτι του Βάρντι»

Ο Φουκς είχε φτάσει μέρες πριν ο Νάιτζελ Πίρσον απομακρυνθεί με τον Ρανιέρι να τον αντικαθιστά. Υπήρξαν αξέχαστες στιγμές. Το ρεκόρ των συνεχόμενων γκολ του Βάρντι, η νίκη επί της Τσέλσι στο King Power και η νίκη εναντίον του Mάντσεστερ Σίτι στο Etihad. Η Λέστερ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της τελειώνοντας με τρόπο απρόβλεπτο το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι.
Keywords
Τυχαία Θέματα