Τι θα φέρει το 2019 στο βρετανικό ποδόσφαιρο...

Καθώς το 2018 φτάνει στο τέλος του, κάποιος θα έχει να θυμάται στην Αγγλία ότι η Εθνική Ομάδα νίκησε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου που κρίθηκε στα πέναλτι, πως η Λίβερπουλ έχασε έναν «γεμάτο» τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και πως η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ συντρίβοντας όλα τα ρεκόρ.

Αλλά τι μπορεί να προσδοκά το βρετανικό ποδόσφαιρο το 2019; Ποια είναι τα γεγονότα που μπορεί να συναρπάσουν και να προσφέρουν μοναδικές στιγμές συγκίνησης;

Η πιο συναρπαστική Πρέμιερ Λιγκ των τελευταίων ετών

Πέρυσι η Μάντσεστερ Σίτι μετά από 18 αγωνιστικές είχε ήδη μια διαφορά
14 πόντων από τον δεύτερο. Τα πάντα έμοιαζαν και ήταν τυπικά. Όχι όμως φέτος…

Αυτή η σεζόν μοιάζει συναρπαστική με την Λίβερπουλ πιο έτοιμη από ποτέ να επανέλθει και πάλι στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σίτι, Τότεναμ, Τσέλσι έχουν τη δική τους δυναμική, ενώ ο Έμερι έφερε μια φρεσκάδα στην Άρσεναλ. Η άφιξη του Σόλσκιερ στο Μάντσεστερ μπορεί να δώσει «νέες παραστάσεις» στο Θέατρο των Ονείρων.

Στην πρόσφατη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ έχουν γίνει ανατροπές και δραματικά φινάλε. Ίσως φέτος δούμε ένα ακόμη.

Άλλωστε το… πρώτο δράμα ίσως παιχθεί στις 3 του Γενάρη του 2019 όταν στ Ετιχάντ η Σίτι υποδέχεται την Λίβερπουλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Η κορυφαία στιγμή του γυναικείου ποδοσφαίρου θα λάβει χώρα τον επόμενο Ιούνιο στην Γαλλία με την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική Αγγλίας του Φιλ Νέβιλ αντιμετωπίζει στη Νίκαια στις 9 Ιουνίου την Σκωτία στο πρώτο της ματς, σ’ έναν όμιλο που συμπληρώνουν η Αργεντινή και η Ιαπωνία.

Οι «Λέαινες» δίνουν το παρών για 5η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και θέλουν να βελτιώσουν την επίδοση τους από το 2015 όταν στα ημιτελικά ηττήθηκαν με 2-1 από την Ιαπωνία.

Η Αγγλία θεωρείται η 4η δύναμη μετά τις, ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία με την Σκωτία να είναι 20η.

Ο τελικός του Μουντιάλ γυναικών θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στη, Λυών.

Θρίλερ στην Πρέμιερ Σκωτίας

Η Σέλτικ κάνει περίπατο τα επτά τελευταία χρόνια αλλά φέτος μοιάζει να την περιμένει ο «αιώνιος αντίπαλος» στην γωνία. Η άφιξη του Στήβεν Τζέραντ έδωσε στην Ρέιντζερς «αέρα» και δυναμική.

Θα ήταν λάθος όμως να επικεντρωθεί κάποιος στην Σκωτία μόνο στο “Old Firm».

Η Σκοτσέζικη Πρέμιερ προσφέρει πολλά περισσότερα.

Σέλτικ, Ρέιντζερς, Χαρτς και Κιλμάρνοκ είναι ομάδες κορυφής φέτος, ενώ Αμπερντίν και Χιμπέρνιαν έδειξαν πολύ δυνατές και πως μπορούν να βάλουν δύσκολα σε οποιαδήποτε ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως η «μάχη» στο «Άϊμπροξ» στις 29 Δεκεμβρίου με τον Τζέραρντ να έρχεται αντιμέτωπος με τον πρώην μάνατζερ του Μπρένταν Ρότζερς σίγουρα εξιτάρει.

Μπορούν τα «Λιοντάρια» να φέρουν το Nations League;

Η εμφάνιση της Εθνικής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας άφησε ελπίδες και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Στη διοργάνωση του Nations League τα «Τρία Λιοντάρια» νίκησαν στην Ισπανία πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια, ενώ πήρα ρεβάνς από την Κροατία με νίκη 2-1 στο Γουέμπλει.

Η ομάδα του Σάουθγκειτ αφήνει υποσχέσεις που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα τον ερχόμενο Ιούνιο στην Πορτογαλία.

Στα ημιτελικά αντίπαλος είναι η Ολλανδία του Ρόναλντ Κούμαν, με την Πορτογαλία ν’ αντιμετωπίζει την Ελβετία στον άλλο ημιτελικό.

Βεβαία ακόμη κι αν τα καταφέρει η Αγγλία σίγουρα δεν θα σβήσουν τα «χρόνια του πόνου» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Αλλά η επιτυχία, φέρνει επιτυχία. Την ίδια στιγμή που από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν και οι μικρότερες ηλικιακά Εθνικές Ομάδες.

Ακόμη μια μάχη στην Τσάμπιονσιπ

Αλήθεια υπάρχει πιο σκληρή κατηγορία;

Εκεί όπου συμμετέχουν ορισμένα από τα σπουδαιότερα κλαμπ του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Αν διαφωνείτε διαβάστε.

Η Λιντς του Μασέλο Μπιέλσα οδηγεί την κούρσα, κάτι που είχε να γίνει από το 2004, ενώ από κοντά της η εξαιρετική Νόριτς του Ντάνιελ Φάρκε.

Η Γουέστ Μπρόμιτς του Ντάρεν Μουρ κυνηγά πάλι την άνοδο, την ίδια στιγμή που το ίδιο θέλει η Ντέρμπι του Φρανκ Λάμπαρντ.

Σταθερέ και η υπολογίσιμες οι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μίντλεσμπρο, συνάμα με την Άστον Βίλα του Ντην Σμιθ.

Η Νότινγχαμ έτοιμη για όλα.

Είναι μια κατηγορία που βγάζει ένταση και πάθος γιατί η αξία της επιτυχίας είναι μεγάλη ενώ η αξία της αποτυχία πολύ ακριβή.

Σε κάθε περίπτωση το 2019 αναμένεται συναρπαστικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα