Τι συνδέει Φουστέρ και Υβ Τριαντάφυλλο; (pics & vids)

Οι "ερυθρόλευκοι" του Πέδρο Μαρτίνς για να επιστρέψουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να προσπεράσουν το εμπόδιο της ρώσικης Κράσνονταρ και αυτή θα είναι μόλις η τρίτη φορά που η ομάδα του Πειραιά συναντά αντίπαλο από τη Ρωσία.

Πρωτιά με Ντινάμο Μόσχας

O Ολυμπιακός αντιμετώπισε για πρώτη φορά ομάδα από τη Ρωσία
τη σεζόν 1971-1972. Τότε για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων τέθηκε αντιμέτωπος της Ντινάμο Μόσχας σε διπλή αναμέτρηση. Η ομάδα από την τότε Σοβιετική Ένωση επικράτησε 2-0 στο Φάληρο με σκόρερ των δύο τερματων τον Βλαντιμίρ Κοζλόφ.

Οι ερυθρόλευκοι του Άλαν Άσμαν πήραν ιστορική νίκη στη Μόσχα με 2-1. Σκόραραν οι Υβ Τριαντάφυλλος και Γιάννης Γκαϊτατζής, ωστόσο το εντός έδρας γκολ των Σοβιετικών, τους χάρισε την πρόκριση. Στη συνέχεια η Ντινάμο έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από τη Ρέιντζερς 3-2 στη Βαρκελώνη.

Ακόμα ένα "διπλό" στην παγωμένη Μόσχα!

Η επόμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με ρωσική ομάδα ήρθε τη σεζόν 2011-2012, όταν οι ερυθρόλευκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε συνάντησαν τη Ρουμπίν Καζάν στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν ένα παιχνίδι που διεξήθχη σε ακραίες συνθήκες με τον υδράργυρο να "βουτάει" στους -13 βαθμούς Κελσίου! Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 στη Μόσχα με γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 71ο λεπτό.

Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς στο επόμενο λεπτό οι Ρώσοι κέρδισαν την αποβολή του Μπάλαζ Μέγιερι και μαζί πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μπίμπρας Νάτχο, για να αποκρούσει την μπάλα ο νεοεισελθών και "κρύος" Ρόι Κάρολ! Στο συγκεκριμένο ματς ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Τοροσίδη, ενώ ο Μέλμπεργκ είχε τραυματιστεί για να πάρει τη θέση του ο Τάσος Παπάζογλου.

Στον επαναληπτικό του Φαλήρου ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση με νίκη 1-0 και σκόρερ τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Η ομάδα του Βαλβέρδε έχασε στη συνέχεια την πρόκριση στους "8" από τη Μέταλιστ, αν και είχε πάρει νέο "διπλό" στην Ουκρανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα