Τη δημιουργία του "Megalopolis" ετοιμάζει ο Francis Ford Coppola

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα...

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Deadline, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Francis Ford Coppola, αποκάλυψε ότι ετοιμάζει να υλοποιήσει ένα dream project του, το οποίο είχε αφήσει στην άκρη.

"Ναι, φέτος σχεδιάζω να ξεκινήσω μια φιλόδοξη δουλειά και να χρησιμοποιήσω ό,τι έχω μάθει από την καριέρα μου, η οποία ξεκίνησε στην ηλικία των 16 από το θέατρο.

Θα είναι μια ταινία επικών διαστάσεων και θα την ονομάσω 'Megalopolis'", είπε ο Coppola. "Δεν έχει ξαναγίνει, η παραγωγή θα είναι μεγάλη και το cast λαμπρό. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα διαφορετικά στυλ που έχω μάθει μέσα στα χρόνια και θα δώσω τη δική μου φωνή. Δεν θα μοιάζει με μια παραγωγή σαν αυτές που γίνονται τώρα, αλλά έχω σαν στόχο, και ελπίζω, να την ξεκινήσω φέτος".

Ο Coppola αποκάλυψε ότι το σενάριο είναι έτοιμο και ότι έχει ξεκινήσει να μιλά σε πιθανούς πρωταγωνιστές, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι ο Jude Law (Captain Marvel). Το εν λόγω project, ο σκηνοθέτης το είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών πριν την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ταινία θα διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη και θα επικεντρώνεται σε έναν αρχιτέκτονα, ο οποίος συνεργάζεται με τον δήμαρχο της πόλης για να δημιουργήσουν μια ουτοπία.

Ο σκηνοθέτης είναι γνωστός μέσα από την τριλογία ταινιών "The Godfather", για τις οποίες έχει κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Υποψήφια για αρκετά βραβεία ήταν και η ταινία του 1979, "Apocalypse Now", η οποία πλέον αποκτά μια νέα εκδοχή με τον τίτλο "Apocalypse Now: Final Cut" και η οποία αναμένεται να προβληθεί στο ερχόμενο Φεστιβάλ Ταινιών Tribeca.

Για την εν λόγω ταινία, είπε, "Έχοντας τις παλαιότερες εκδοχές της ταινίας, μπόρεσε να δω ποια βήματα ακολούθησα στο μοντάζ. Ήταν ενδιαφέρον, γιατί πάντα προσπαθούσα να είμαι λογικός σε αυτά που 'έκοβα' και σε αυτά που μου πρότειναν οι συνάδελφοί μου ή τα στούντιο. Ωστόσο, σχόλια τύπου 'είναι πολύ μεγάλη' με έκαναν να 'κόβω' σκηνές, κάτι που δεν είναι πάντα η λύση. Οι αλλαγές οδηγούσαν σε άλλες αλλαγές και συχνά ξέφευγες από τον δρόμο που ήθελες να πάρεις εξαρχής".

Συνέχισε λέγοντας, "Δεδομένου ότι το 'Apocalypse' δεν ήταν μόνο μεγάλο, αλλά και ασυνήθιστο για τα πρότυπα της εποχής, συνηθίζαμε να 'κόβουμε' όχι μόνο σκηνές λόγω χρόνου, αλλά και λόγω της ιδιοτροπίας τους. Τα τελευταία 15 χρόνια έτυχε να δω μια προβολή της ταινίας και διαπίστωσα ότι η ταινία δεν είναι τόσο περίεργη όσο νόμιζα αρχικά, καθώς η εποχή έχει αλλάξει, και έχει γίνει πιο 'σύγχρονη'. Το avant garde του παρόντος γίνεται το mainstream του μέλλοντος. Επίσης, οι γνώμες πολλών έχουν αλλάξει, και επειδή τόσα πολλά είχαν 'κοπεί' από την ταινία, αποφάσισα να κάνω το 'Apocalypse Redux', το οποίο τα πήγε πολύ καλά στο box office, χάρη στον Harvey Weinstein. Αυτή η εκδοχή είχε όλες τις κομμένες σκηνές. Αργότερα, όταν ρωτήθηκα ποια εκδοχή προτιμάω, αισθάνθηκα ότι αυτή του 1979 ήταν πολύ γενική, ενώ το 'Redux' ήταν πολύ μεγάλο. Έτσι έφτιαξα την τέλεια εκδοχή, η οποία ονομάζεται 'Apocalypse Now Final Cut' και θα προβληθεί στο Tribeca".

Πρόσφατες δουλειές του Coppola όπου κατείχε τριπλό ρόλο ως παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ήταν τα "Youth Without Youth" (2007) , "Tetro" (2009) και "Twixt" (2011).

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για ό,τι νεώτερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας για τον Απρίλιο και να μας πείτε στα σχόλια σε ποιες προβολές θα σας συναντήσουμε.

IGN Greece Νέες αφίσες από το CinemaCon 2019 Αφίσες του CinemaCon Κινηματογραφικός Οδηγός Απριλίου - Εσείς ποιες θα δείτε;

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα